Comença el procés participatiu de la candidatura Andorra Reserva de la Biosfera

Reunió preparatòria de la candidatura Andorra Reserva de la Biosfera
Reunió preparatòria de la candidatura Andorra Reserva de la Biosfera. Foto: Andorra Recerca + Innovació.

El ministeri de Presidència, Economia i Empresa i Andorra Recerca + Innovació (ARI) han organitzat aquest dilluns la primera d’una sèrie de reunions informatives amb els diferents col·lectius econòmics, socials, culturals i de protecció del territori del país, que han de configurar la primera fase del procés participatiu de la candidatura Andorra Reserva de la Biosfera.

En aquesta primera sessió s’ha convocat a les entitats de protecció ambiental i patrimonial on han participat entitats com Velles Cases Andorranes, Laika, ADN, APAPMA o ICOM entre altres.

El tema central d’aquesta sessió s’ha centrat en explicar el procés de candidatura i quines possibilitats té Andorra d’esdevenir el primer país del món en ser considerat de manera integra Reserva de la Biosfera. En aquest sentit el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha destacat que “aquest és un projecte ambiciós però alhora molt il·lusionant, que permet posar en valor els principals actius del país en un marc de reconeixement internacional. Un projecte de país que genera un espai de reflexió al voltant del desenvolupament econòmic i la sostenibilitat mediambiental amb els diferents sectors, associacions i col·lectius del país”.

L’objectiu d’aquestes trobades, que està previst que se succeeixin al llarg de la tardor i l’hivern i que comptin amb la presència de diferents associacions, col·lectius, sectors econòmics i la ciutadania, és recollir les voluntats dels diferents agents del país en vistes a consensuar les línies generals del pla d’acció de la Reserva de la Biosfera andorrana que ha d’acompanyar el dossier de candidatura.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES