Des d’aquest dijous i fins a mitjan maig és obligatori utilitzar equipaments especials per circular quan la situació de la carretera ho requereixi. Molts conductors han aprofitat l´última setmana per posar els pneumàtics de contacte i evitar les possibles multes.

L´any 2014 va entrar en vigor la modificació del codi de circulació. Entre els canvis, hi ha l’obligatorietat de circular amb equipaments especials en cas de nevada o gelada. Per això, aquests dies els tallers mecànics són plens de vehicles que van a fer el canvi de pneumàtics.

S’aconsella no esperar a la primera nevada per fer-ho i, sempre que sigui possible, canviar-los tots quatre. “Com a mínim s’han de canviar les dues canviar les dues de tracció. si és davantera les dos de davant, si és posterior les dues de darrere. Però sempre és recomanable canviar les quatre”, insisteix el mecànic de Midas Xavier Alcolea.

Des del 2014 s´han imposat 21 multes per circular sense equipaments en dies en què és necessari. Nou eren del país i dotze, turistes. Les sancions són de 180 euros per als turismes i 500 per als vehicles de més de 3,5 tones. Amb tot, la sensibilització és vital per evitar conductes de risc a la carretera. Com adverteix Alcolea, tot i que la gent s’està conscienciant, els turistes no tant.

Segons el codi de circulació, el període d´obligatorietat és cada any de l´1 de novembre al 15 de maig.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada