cincaEl Consell de ministres ha iniciat el desplegament legal per la implantació del carnet de família nombrosa, que serà una realitat la tardor vinent,  amb dues accions com són la creació del certificat i del registre de família nombrosa.

El certificat i el registre no tan sols seran la base del futur carnet de família nombrosa sinó que ja tindran un efecte immediat. Els beneficiaris disposaran amb un únic tràmit administratiu d’una certificació que els permetrà acreditar l’accés a les ajudes i prestacions que ja ofereixen de les diferents administracions com el mateix Govern, els Comuns, la Universitat d’Andorra, els Comuns, FEDA o Andorra Telecom.

Actualment la falta d’una documentació específica acreditativa en aquesta matèria, fa necessària l’emissió en cada cas d’una certificació a mida de l’administració en qüestió, generant més tràmits i ocasionalment alguns retards per a l’obtenció dels beneficis. L’ edició per part del Govern  d’una targeta i d’un certificat de família nombrosa, permetrà també facilitar aquesta identificació a l’hora de gaudir de beneficis similars a nivell internacional.

El desplegament legal és fruit igualment de l’aprovació de la Llei de Serveis Socials i Sociosanitaris d’Andorra i respon igualment a les inquietuds compartides pel Govern i pels Comuns, que a través de la cònsol d’Escaldes-Engordany s’han implicat en el procés d’elaboració de la normativa
 
Són considerades famílies nombroses:
-les famílies que tenen tres fills o més
-les famílies que tenen dos fills i un dels membres té una discapacitat
-les famílies monoparentals o monomarentals amb dos fills.

El carnet seguirà el model de la Tarja Magna ja existent. El Govern, conjuntament amb la Cambra de Comerç, Industria i Serveis, treballa en l’impuls al reconeixement del certificat de Família Nombrosa, recollint els avantatges oferts  per part d’establiments i serveis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada