El curs lectiu de l’Institut de Música d’Andorra la Vella va començar el dimarts 9 de setembre, coincidint amb el calendari nacional de l’ensenyament, i s’acabarà el dia 3 de juliol del 2014. S’hi ha inscrit un total de 330 alumnes, una xifra considerada força destacable pels responsables del centre, que palesa l’interès i la consideració pel servei que ofereix el conservatori de la capital.

 Actualment, el cos docent de l’Institut de Música d’Andorra la Vella és format d’un total de 22 professors i està equipat amb 25 aules, a més de la Biblioteca i de les sales d’Estudi.

Novetats

Com a novetat, en aquest curs, entre altres, cal destacar l’aprovació del PECC, que incorpora l’ensenyament musical per a nenes i nens de cinc anys d’edat amb instruments Orff i l’ampliació del ventall d’ensenyaments d’instruments que es poden cursar en les primeres edats – de 5 a 7 anys -, com el Clarinet i l’Acordió.

Els instruments que es poden estudiar a l’Institut de Música són els mateixos que en els darrers cursos, però amb la incorporació de l’acordió, a partir de 6 anys, un instrument que abans s’ofería i també del Clarinet, a partir de 6 anys (anteriorment era a partir de 7-8 anys).

*El PECC és el Projecte Educatiu i Curricular de Centre, que fou aprovat per la Junta de Govern el 30 de juny del 2014.

Un document, dels més importants del centre, que en mostra l’essència i regula l’activitat acadèmica, on s’hi plasma el conjunt d’objectius de cada grau, els criteris d’avaluació i els continguts didàctics de cadascun dels departaments.

*Instrument Orff: Fins ara, els nens i nenes podien iniciar-se a l’aprenentatge de la música a partir de l’edat de 5 anys, i ho feien a través de les classes col·lectives de Sensibilització, articulades en format lúdic i dels Tallers Musicals, amb diferents instruments.

 Enguany, i amb tot l’alumnat de 5 anys d’edat, es treballarà amb instruments Orff, que són instruments de percussió que permeten als alumnes introduir-se en la pràctica instrumental, en conjunt, sense la necessitat d’una gran agilitat instrumental, que es requereix a l’hora de practicar un instrument tradicional.

Els infants faran música en conjunt – música de cambra -, a partir de patrons rítmics senzills i de fàcil aprenentatge. Això els permetrà que en el curs següent ja tinguin adquirits un cert aprenentatge i una experiència més assentada.

 Departaments:

 1) Llenguatge Musical i Cant Coral

2) Assignatures teòriques de Grau Mitjà

3) Piano

4) Guitarra

5) Vent (flauta, saxofon i clarinet)

6) Corda (violí, viola i violoncel)

7) Biblioteca

 Monogràfics

L’Institut de Música oferirà, durant aquest nou curs, un total de 12 monogràfics.

Una oferta, paral·lela a l’acadèmica, principalment destinada a un públic adult, que permetrà en general introduir-se en el món musical o bé perfeccionar-se, per a tots els que ja cursin estudis musicals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada