Comença el curs amb normalitat i amb la implantació dels Ipad a segona ensenyança (Vídeo)

El nou curs escolar 2013-2014 ha donat el seu tret de sortida aquest dilluns, amb el retorn a l’escola dels alumnes de primera ensenyança. El curs, que s’ha iniciat amb ‘total normalitat’, estarà marcat per la implantació del Pla estratègic de renovació i millora del sistema educatiu andorrà (Permsea) al primer curs de segona ensenyança, un fet que es visualitzarà sobretot amb la introducció de tauletes electròniques com a eina de treball a les aules. En el cas de l’escola maternal i de primera ensenyança d’Encamp, el nombre d’alumnes és molt similar al de l’any passat, amb un total de 421.

El nou curs escolar ha començat amb total normalitat, almenys per als alumnes de l’escola andorrana de maternal i primera ensenyança d’Encamp. El seu director, Santi Rodríguez, ha explicat que tot i que el primer dia és una mica complicat per als infants de maternal, el retorn a l’escola s’ha fet dins de la total normalitat. En el cas de l’escola encampadana, el nombre d’alumnes és molt similar al de l’any passat, ja que si bé a final del curs passat hi havia 425 alumnes, enguany n’han començat un total de 421.

L’inici de curs, com és habitual, està marcat per la novetat que suposa als infants més petits, que acostumen a plorar quan se separen dels seus pares. Santi Rodríguez ha explicat que hi ha infants molt petits, alguns només de 2 anys i 3 mesos, però que també són habituals els plors en altres nivells de maternal, ja que els costa adaptar-se després de passar l’estiu amb els pares, avis o tiets. Malgrat tot, l’adaptació és molt ràpida, i pot durar uns quinze dies. Pel que fa a la resta de cicles, Rodríguez ha assegurat que el primer dia d’escola es desenvolupa amb tota normalitat, i ha afegit que fins i tot i ha alumnes que ja van sols a l’escola.

Santi Rodríguez ha puntualitzat que la principal novetat del nou curs és la implantació del Permsea a segona ensenyança, i que en canvi, a primera ensenyança no hi ha hagut cap canvi estructural ni de metodologia.