Avui dijous, 12 de setembre, un total de 2.739 alumnes matriculats als centres educatius de la Seu d’Urgell i Castellciutat han iniciat el nou curs escolar 2012-2013.

Pel que fa al cicle d’infantil i primària, l’escola Albert Vives té matriculats per aquest nou curs escolar un total de 426 alumnes; l’escola Pau Claris en té 338 matriculats, mentre que l’escola La Valira hi cursaran 96 nens i nenes; i a l’escola de Castellciutat albergarà un total de 26 alumnes. Al col·legi La Salle hi cursaran 372 alumnes al cicle d’infantil i primària; 192 a l’ESO i 36 als cicles formatius.

En aquest nou curs escolar iniciaran la seva escolarització a P3 un total de 130 nens i nenes de la Seu i Castellciutat.

El regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Seu, Jordi Martín, ha manifestat que “tal i com vam observar durant el període de preinscripció i matrícula, constatem que el nombre d’alumnes que enguany cursaran el segon cicle d’educació infantil, igualment com el curs passat, fa que es consolidin les cinc línies a la Seu: 2 a l’escola Albert Vives, 2 al col•legi La Salle, i 1 a l’escola Pau Claris”. El regidor també ha explicat que l’escola La Valira ha acollit germans d’alumnes de cursos superiors, mentre que l’escola Castell-ciutat, com normalment, la demanda de les famílies del poble.

Respecte a la llar d’infants municipal ‘Els Minairons’ en aquest nou curs comencen 84 nens i nenes: 4 a P0; 40 a P1; i 40 a P2.

“Aquestes dades van d’acord amb les que fan referència al primer cicle d’infantil, el que acullen les llard d’infants, que hem vist com enguany s’ha reduït, tal i com es va estimar des de la Regidoria d’Ensenyament durant la passada primavera, i que es va objectivar posteriorment , a la matrícula”, ha remarcat Martín.

El regidor urgellenc també subratlla que “aquesta tendència demogràfica explica els moviments que hi ha hagut amb referència a La Grandalla, que com ja es va explicar passarà a acollir l’Aula d’Adults”. Al respecte, Jordi Martín hi afegeix que “aquest fet, però, no ha comportat que cap família urgellenca s’hagi quedat sense plaça, ja que el nombre ofert a llar d’infants municipal Els Minairons ha canalitzat el 100% de la demanda”.

D’altra banda, l’institut Joan Brudieu compta amb un total de 1.046 nois i noies matriculats dels quals cursaran l’ESO 471 alumnes; 213 alumnes a batxillerat; i 334 a cicles formatius (grau mitjà i grau superior). Pel que fa a la prova d’accés a graus superiors hi ha matriculats un total de 28 estudiants.

Cal remarcar també que un total de 17 joves portaran a terme un curs dins dels Programes de Qualificació professional Inicial (PQPI).

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada