Ahir ‘Lo Pregoner de Carnaval’, va informar pels carrers de la Seu de tots els actes per celebrar el Carnestoltes a la capital alturgellenca que  tindran lloc del 5 al 14 de febrer. 

#VestimlaSeuDeCarnaval

Com exemple d’aquesta major participació ciutadana, aquest any els carrers de la Seu d’Urgell s’ompliran de moltes més màscares de Carnaval. Si l’any passat n’hi havia 50, en aquesta edició de 2018 els carrers de la capital de l’Alt Urgell hi lluiran més de 200 que els ambientaran d’aire carnavalesc.

A més a més, en col·laboració amb la Unió de Botiguers de la Seu d’Urgell (UBSU), el Rei Carnestoltes que es passejarà durant tota la setmana vinent pels carrers de la Seu per animar als comerciants a que segueixin les seves ‘consignes’ de Carnaval.

Per l’ocasió, s’ha editat un vídeo on el Rei Carnestoltes explica que cal fer entre el dilluns 5 i el dissabte 10 de febrer per viure de ple el Carnaval. El vídeo es pot trobar a: https://www.youtube.com/watch?v=VBjAxf-RoLk

Dissabte de Carnaval

El plat fort de Carnaval serà el dissabte 10 de febrer amb un ampli repertori d’actes que s’iniciaran a les 11 del matí amb la cercavila del Rei Carnestoltesal llarg i ample del mercat setmanal, juntament amb la Cantada de l’Estudiantina, a càrrec de la germandat de Sant Sebastià.

A les 12 del migdia, tindrà lloc un acte nou d’aquest any: el judici del rei Carnestoltes a la plaça de Sant Josep de Calassanç,  a càrrec del Cor de l’Institut Joan Brudieu i la Comissió de Festejos de la Germandat, entitat que s’encarregarà de repartir vi bullit.

Rua i premis

La plaça de Les Monges serà, a un quart de cinc de la tarda, el punt de recollida de les colles que participaran a la rua de Carnaval, que engegarà a les cinc en punt, acompanyades dels Diables de l’Alt Urgell i de Batukaseu, fins a arribar a la plaça dels Oms. En aquesta plaça, davant de l’Ajuntament d ela Seu d’Urgell, la Comissió de Festes repartirà coca i xocolata. Seguidament, es lliuraran els premis dels guanyadors de la rua.

El colofó de la tarda de Carnaval el posarà la lectura de la sentència i penjada del Rei Carnestoltes a la mateixa plaça dels Oms.

Festa de Nit a la pista polivalent

La nit de dissabte se celebrarà la Festa de Carnaval a la pista polivalent esportiva a dos quarts d’una de la matinada, a càrrec de La Nova Crem i Social Community. A l’una, actuació de The Playback Street Boys ‘Viajan en el tiempo’; i a dos quarts de quatre de la matinada serà el torn de Traptor Amarillo. La venda de tiquets serà a taquilla: 5 € sense consumició, i 10 € amb una consumició.

Per diumenge 11 de febrer,a  les cinc de la tarda, tindrà lloc un taller de Batokatú Oliana, a la sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell. Cal fer inscripció prèvia per participar-hi, tant a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de la Seu o enviant un correu a educacio@aj-laseu.cat

Dimecres de Cendra

Com és ja tradició, els actes que tancaran les festes de Carnaval tindran lloc el dimecres 14 de febrer, Dimecres de Cendra, a dos quarts de nou del vespre amb la processó de la llum i el silenci, amb els Diables de l’Alt Urgell, que s’iniciarà a la plaça dels Oms.

Es continuarà amb la cremada del Carnestoltes i l’enterrament d ela Sardina, al passeig Pasqual Ingla, i es finalitzarà amb una gran sardinada, amb ‘sardines del Segre’, per gentilesa de la UBSU i la Germandat de Sant Sebastià.

Carnaval a Castellciutat

El poble de Castellciutat també celebrarà el carnaval amb un programa d’actes propi que s’iniciarà dissabte 10 de febrer amb l’arribada de Sa Majestat Carnestoltes a la plaça de l’Arbre, que estarà ben guarnida per l’ocasió.

Diumenge 11 de febrer, a les 12 del migdia, Sa Majestat Carnestoltes pronunciarà el seu pregó, amenitzat amb El Caçador. A les dues, calçotada de Carnaval a la plaça de l’Arbre, a les quatre quinto de carnestoltes al local social de  Castellciutat.

A les sis de la tarda, ball de mantons i corbates, amb separats, divorciats, barallats, malcasats, aparellats i també solters i solteres, al local social. A les set, berenar per a tothom.

Els actes de Carnaval es clouran també dimecres 14 de febrer amb l’obertura del tanatori de Sa Majestat Carnestoltes al local social de Castellciutat. Seguirà una processó corpore insepulto fins arribar a la plaça de l’Arbre, on s’enterrarà la sardina i es farà la lectura del testament del Carnestoltes.

El Dimecres de Cendra finalitzarà també a Castellciutat amb una sardinada popular a la plaça de l’Arbre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada