Comença a la Seu “Tots som joves, tots som grans”

El pròxim divendres, 3 de febrer, els alumnes voluntaris de 4t curs d’ESO del Col·legi La Salle de la Seu d’Urgell i avis de la Fundació Sant Hospital i de la Llar de Sant Josep compartiran tot un seguit d’activitats dins el projecte ‘Tots som joves, tots som grans’. Aquest projecte forma part del Pal Estratègic del col·legi La Salle on aquest any s’estan tirant endavant tot un seguit d’iniciatives que entren dins el camp de l’Aprenentatge-servei: Apadrinament Lector, Llegim Plegats, Campanya del Banc de Sang, etc.

L’objectiu d’aquest projecte d’aprenentatge-servei és afavorir el compromís cívic i la millora de la qualitat de vida dels avis del nostre entorn, contribuir a que els nostres alumnes siguin socialment responsables i en un futur compromesos amb les causes solidàries, afavorir el desenvolupament cívic, ètic, personal i social.

Ena quest sentit, el col·legi La Salle potencia, doncs, el treball en xarxa entre l’escola i les diverses entitats que col·laboren directament o indirecta en aquest projecte. Parlem, doncs, no només de la Llar de Sant Josep i la Fundació Sant Hospital sinó també de l’Ajuntament de la Seu, el Pla Educatiu d’Entorn, l’Oficina Jove de l’Alt Urgell i el Consorci d’Atenció a les Persones d ela nostra comarca.

El projecte consisteix en la realització de tres sessions durant el curs. Per aquest primer dia, la Fundació Sant Hospital ha preparat tot un seguit d’activitats manipulatives i de fisioteràpia amb l’objectiu que els alumnes de La Salle formin part del grup de treball no com a observadors passius sinó com agents actius que ajudaran, proporcionaran conversa, interacció, etc.

D’altra banda, la Llar de Sant Josep ha organitzat activitats dirigides a preparar la Trobada Esportiva que any tindrà lloc a La Seu d’Urgell. Així doncs, practicaran bàsquet, jugaran a bitlles, a domino i a les anelles.

Aquests dies, tant avis com alumnes s’han pogut conèixer a través d’un mural que han confeccionat i que han intercanviat aquesta setmana. Des del col·legi La Salle es manifesta que “estem segurs que serà un dia molt especial i molt enriquidor tant per la gent gran participant al projecte com pels nostres alumnes voluntaris”.

(Foto: Ajuntament de la Seu)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *