Un dels grans personatges clàssics del món del la historieta gràfica, Corto Maltés, es convertirà en el protagonista de la primera façana dedicada al còmic. Ja han començat els treballs per reproduir aquesta obra, que es presentarà públicament la setmana que ve.

El president de l’ARCA, Joan Pieras, explica que “la proposta ens va arribar de Reunió de Papaia i ens va semblar molt adient tant el lloc proposat com la il·lustració, ja que la nostra intenció seria plasmar els personatges més importants del còmic”. Aquesta façana està situada al camí de les Escoles, a la zona de berenada que hi ha just davant de l’Esplai.

La il•lustració s’està pintant seguint un procés tradicional de pintura mural, amb les tècniques dels antics rètols publicitaris. Primer es realitza una plantilla amb el dibuix escollit, microperforant tot el perfil del dibuix. Aquesta plantilla s’enganxa a la paret i amb un guix de color es traspassa els punts microperforats, deixant unes marques al mur. Tot seguit es retira el paper i s’entra en l’última fase, la de pintura pròpiament dita, en què es van resseguint les marques deixades pel guix. “És una tècnica antiga que gairebé no s’utilitza però hem volgut mantenir aquest toc vintage, primer perquè hem pensat que és el més adequat pel tipus d’il·lustració i després perquè estem pintant directament a la façana, sense fer-hi cap modificació i volíem mantenir l’aspecte envellit”, explica el dissenyador Pere Moles, de Reunió de Papaia, que porta a terme l’execució tècnica del projecte.

“Es tracta d’una iniciativa pionera al país i estem molt satisfets de poder tirar endavant aquest projecte, que ja fa molt temps que volíem que fos una realitat”, explica Joan Pieras, que assegura que finalment s’ha pogut materialitzar gràcies a la implicació de Reunió de Papaia i “al suport constant del Comú de la Massana”.

La consellera de Cultura, Jael Pozo, assegura que “la nostra intenció és continuar col•laborant amb l’ARCA, ja que volem impulsar el còmic com a referent cultural de la parròquia”. Pozo afegeix que “la intenció és crear una ruta del còmic, que la Massana sigui un expositor dels principals autors i es converteixi en un producte cultural i turístic”.

La setmana que ve es farà una presentació pública d’ aquesta primera façana del còmic.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada