always-on

Amb  l’inici del curs, Always On, especialista en protecció digital, adverteix de l’augment de l’ús d’equips connectats a internet per part d’adolescents i menors i alerta de la desprotecció dels aparells. A més, l’emmagatzematge de dades i informació privada sobre els col·legials, converteix els centres educatius en objectiu de molts ciberdelinqüents.

La inversió en seguretat digital és una peça fonamental per a la cura de l’entorn digital a les aules. Always On ofereix les claus per navegar amb seguretat per la xarxa:

– Xarxes Wifi segures: les connexions Wi-Fi sense contrasenya emmagatzemen tot tipus de dades dels usuaris que poden ser obtinguts hackejant la xarxa. Fins i tot és possible penetrar en els dispositius i equips connectats a aquesta xarxa.

– Instal·lació d’antivirus: inspecciona l’estat del sistema a la recerca d’arxius corruptes amb l’objectiu d’eliminar-los. Escaneja els documents descarregats, mails entrants, memòries i pendrives que es connecten a l’equip, assegurant que estan lliures de virus.

– Ajustaments de Control Parental: alerta sobre activitats qüestionables en xarxes socials, filtra contingut inadequat, deté pàgines perilloses i supervisa si l’activitat és una tasca important o entreteniment.

– Activar els filtres a navegadors: restringeix l’accés a certes pàgines web i limita la recerca de determinades paraules.

Luis Ojeda, director de desenvolupament de negoci de la companyia, afirma que “els joves tenen integrat l’ús d’internet per satisfer tot tipus de necessitats que els sorgeixen en el dia a dia, tant fora com dins de les aules. Amb el començament de la jornada escolar passen més temps a l’escola que a casa seva i és important que estiguin protegits en l’àmbit digital dels centres “.

Els Millenials i la Generació Z han nascut envoltats de dispositius connectats en una època de desenvolupament tecnològic constant. Always On assegura que tenen tan assimilat l’ús de les xarxes socials i les recerques a internet que, de vegades, no són conscients dels perills que existeixen.

A més, en l’àmbit escolar, els casos de ciberassetjament i ciberbullying es posicionen com els principals riscos, pel que aquestes generacions han de tenir en compte els problemes digitals als quals s’enfronten. Com que el nivell d’exposició quan accepten termes i condicions d’aplicacions, la cessió de dades i la manca de privacitat.

Per Tecnonews / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada