Com posar el teu LinkedIn a punt

Malgrat que estem farts d’escoltar que la crisi ha acabat i que ara vindran temps millors, la veritat és que a Espanya segueix sent igualment complicat trobar feina. Des que va començar el 2008 la recessió econòmica al sector de la recerca de feina ha canviat de la mateixa manera en què ho ha fet la nostra societat. D’aquesta manera ja no és el mateix buscar feina ara que llavors.

El currículum, pedra angular de l’èxit, segueix sent imprescindible, amb tot els portals de recerca de feina han pres un paper molt destacat, i entre ells el més destacat, sens dubte, és LinkedIn.

És per aquest motiu que creiem interessant recuperar els consells que el portal de tecnologia Portaltic ha publicat per trobar feina a través de la xarxa social de professionals més destacada del planeta.

El primer dels consells és emprar el compte de LinkedIn per a fins específics relacionats amb el món laboral. Res de pretendre trobar parella amb motivacions afins o pretendre trobar l’amistat mitjançant aquesta xarxa. Resulta molt important per tant, donar-li al nostre perfil un toc professional.

El perfil, o el que vindria sent el currículum, ha de ser emplenat amb tot luxe de detalls. Això vol dir emprar paraules claus, una bona fotografia i especificar quina és la nostra formació d’una manera detallada.

Mantenir-detingut en una xarxa com LinkedIn és sinònim de fracàs. És per això que hem d’actualitzar aquesta xarxa afegint nous contactes sempre que sigui possible rastrejant els grups que més ens interessin.

Elements com la “Cerca avançada” ens poden ser de gran ajuda per trobar el que estem buscant a nivell professional.

És importantíssim tenir clar la manera en què volem aparèixer a la xarxa social. D’aquesta manera qüestiona’t si vols sortir com a anònim per rastrejar els perfils de LinkedIn d’un altre o si vols estar sempre visible.

Finalment és molt important tenir el perfil publicat en altres idiomes. Sobretot i com sempre, l’anglès és imprescindible en un món laboral en què aquesta llengua és vital.

Per TecnoNews / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.