El jove Eduardo Manostijeras té el rostre marcat per cicatrius que, juntament amb les seves estranyes mans, li marquen la vida. D’una forma o una altra, tots tenim cicatrius (encara que tal vegada no tantes com Eduardo…). Segons dades facilitades per a-Derma, la pell de 100 milions de persones queda marcada amb cicatrius cada any.

Si t’agrada presumir de cicatrius i no t’importen els danys col·laterals d’aquestes marques en la pell –picor severa, un augment de la sensibilitat, fins i tot dolor, complex pel seu aspecte…–, aquest article no t’interessarà…

Però si per contra et disgusta lluir estries o cicatrius de talls, cremades, cesàries, intervencions quirúrgiques o estètiques, i a més asseguis molèsties ocasionades per elles, no et pots perdre aquest article…

“Sigui com sigui el seu origen, la cicatriu marca la vida dels pacients psicològicament, afirma la doctora Marketa Saint Aroman Metge generalista. Membre de la AAD i Directora Mèdica A-Derma. Afavorir la seva desaparició permet respondre al sofriment del pacient. Per exemple, en el cas d’una operació practicada en un pacient amb càncer, la cicatriu es queda per sempre lligada a la malaltia, actua cada dia com un recordatori del càncer, impedeix al pacient passar pàgina.”

Què són les cicatrius?

La cicatriu és la reacció natural d’acte reparació de la pell, quan sofreix una ferida de qualsevol tipus. Pot durar diversos mesos segons la profunditat de la ferida i segueix sistemàticament la mateixa evolució.
Existeixen diversos tipus de marques antiestètiques:

  • la cicatriu enfonsada
  • la cicatriu en relleu
  • la marca cicatricial estirada que correspon a l’estria

És precisament durant la fase de remodelació de la pell quan es determina l’aspecte més o menys estètic de la cicatriu i de l’estria. Si vols millorar l’aspecte d’una cicatriu, el que hauries de fer és massejar-la una vegada estigui tancada. Amb el massatge se suavitzen els teixits i redueix les adherències, s’estimula la microcirculació i la cicatriu quedarà ben hidratada.

Per què a vegades em surten crostes en la cicatriu?

Les crostes són, segons ens expliquen els experts, un fracàs de la cicatrització. Quan les ferides s’assequen a l’aire lliure es formen crostes, la qual cosa dificulta la bona evolució de la cicatrització. L’ideal és mantenir la humitat de la ferida.

D’altra banda, els bacteris de la flora cutània són favorables a la cicatrització. Per tant cal vigilar de no destruir la flora saprofita beneficiosa per a la pell.

La manera en la qual la pell cicatritzarà és, en general, una gran incògnita. Existeixen diversos factors directament relacionats amb l’aparença de la cicatriu: la genètica, l’edat, el medi ambient, les dimensions de la ferida, l’absència de tractaments i també el lloc on s’hi hagi. Si es localitza en una zona sotmesa a moviments, la cicatrització serà més complexa.

Però també és cert que com més ràpida és la cicatrització, menys marques deixa la ferida.

Així has d’actuar enfront de les cicatrius

Com ja hem explicat anteriorment, una de les millors formes de reduir l’impacte d’una cicatriu o les estries és mitjançant el massatge. Els Laboratoris A-Derma han formulat Epitheliale A.H Duo Massage (12,65€ 40ml o 17,46€/100ml) per a realitzar aquest massatge durant la fase de remodelació de la pell, particularment en les marques que tenen un risc antiestètic.

La textura gel-oliï d’Epitheliale A.H Duo Massage es transforma en la pell molt ràpidament i sense dolor. Primer s’ha d’aplicar el gel consistent mitjançant moviments circulars abans de metamorfosar-se en un oli fluid promassatge.

La seva tecnologia permet:

  • suavitzar la pell per a una millor eficàcia del massatge
  • estimular la microcirculació gràcies al massatge
  • optimitzar la hidratació de la cicatriu a causa de la seva riquesa en glicerina i cos gras d’origen natural

Entre els seus principis actius, en Epitheliale A.H Duo Massage descobrim una associació d’aminoàcids que lluita enfront de la hiperpigmentació, l’extracte de Plántulas de civada Rhealba®que redueix les marques vermelles gràcies a les seves propietats calmants i àcid hialurònic, que permet una hidratació òptima

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada