Com ha evolucionat la sardana?

La sardana és una expressió musical viva. En la conferència L’evolució musical de la sardana, dijous 3 d’octubre (19:00h) a la Casa de la Sardana (C./ Pou de la Figuera, 15), Jordi León explicarà els canvis que ha viscut la dansa nacional per excel·lència. La conferència s’emmarca en el conjunt d’activitats organitzades per la Confederació Sardanista de Catalunya per a difondre la realitat de la cobla i la sardana.

León (Barcelona, 1952) atresora un destacat currículum com a intèrpret, professor i compositor de sardanes. La seva trajectòria s’ha caracteritzat per explorar l’ampliació de les possibilitats d’alguns instruments de cobla, i per la recuperació de nombroses obres inèdites o oblidades. Una tasca que ha compaginat amb la divulgació de guies d’aprenentatge del flabiol i el tamborí, i com a col·laborador de la Gran Enciclopèdia Catalana i la Revista Musical Catalana.

Durant més de 20 anys, León ha estat director de la prestigiosa Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona: des de la 1983 -any de la fundació del conjunt- al 1990 i entre 1993 i 2007. Durant aquest període, el músic barceloní també va flabiolaire de la Cobla Municipal Ciutat de Barcelona (1978-1988) i com a instrumentista d’oboè i flabiol a la Banda Municipal de Barcelona.

En el vessant acadèmic i divulgatiu, León exerceix com a professor de flabiol del Conservatori del Liceu de Barcelona des de 1989, i és col·laborador habitual del Departament de Música Tradicional de l’Escola Superior de Música de Catalunya. Tota aquesta trajectòria ha estat reconeguda amb múltiples reconeixements, com ara la medalla al Mèrit Musical concedida per l’Obra del Ballet Popular (2002) o la concessió de l’accèssit al Premi Popular en el certamen La Sardana de l’Any (2010).

TOTES LES NOTÍCIES