Com fer una bibliografia

estudiant prenet apunt i ordinador
Les bibliografies són necessàries en molts treballs (Istock.com)

La majoria dels treballs escrits que facis en la vida hauran d’estar sustentats sota una bibliografia. Aquesta part del treball va al final del document, serveix per a enumerar les fonts en les quals t’has inspirat o de les quals has pres alguna cosa.

Actualment hi ha alguns programes que t’ajuden a anar afegint les bibliografies com a cites dins del teu text. Però també pots fer-ho a “l’antiga”, utilitzant fitxes bibliogràfiques.

Les dades bàsiques que hauràs de tenir en la teva fitxa són: Títol del llibre + Nom i cognoms de l’autor + Any d’edició del llibre + Ciutat en la qual es va emetre + Editorial.

Pel que fa a l’estil de les cites, et diem algunes de les més comunes.

APA: Sol ser de les més requerides en tots els treballs escrits, sobretot en ciències socials. Sol utilitzar: Autors. Títol de l’article. Abreviatura internacional de la revista. Any; número de la publicació o volum: pàgina inicial-final de l’article citat.

MLA: S’utilitza per a referenciar altres treballs acadèmics, sobretot en l’àrea de les humanitats. Es fa servir: Cognom, nom de l’autor. Títol del llibre en cursives. Lloc de publicació: Editorial, any. Imprès.

Harvard: Sol ser popular en les carreres de Física, Química i Biologia. Es fa servir: Cognom de l’autor en minúscules, inicial del nom amb punt, any de publicació. Títol i subtítol en cursives. Número d’edició. Ciutat d’edició, editorial

Per blog.rincondelvago.com / AMIC – Tot Sant Cugat 

TOTES LES NOTÍCIES