¿Com estan les NNTT a Espanya?

En molt poc temps, els espanyols hem passat d’un món en el qual les NNTT eren coses d’uns pocs, a un món en què tot o almenys moltes coses estan mesures per les NNTT.

En un estudi elaborat recentment per Samsung Europa es demostra que cada dia tenim un major coneixement de les NNTT. Per a aquest estudi, la companyia d’origen asiàtic ha realitzat un total de 10.000 entrevista a 18 països diferents.

En aquesta investigació, si ens centrem a Espanya, vam descobrir algunes dades interessants. El primer és que el 59 per cent afirma que fa servir molt més ara les NNTT que fa dos anys. Un 13 per cent fins i tot, confessa que no podria viure sense elles. Les aplicacions que els espanyols consideren més vitals en el seu dia a dia són les relacionades amb els mapes i la càmera dels telèfons intel·ligents.

Són dades que podem intuir si fem una ullada al nostre voltant. El que veritablement fa riure i posa vermell és una altra dada treta a la llum per l’estudi dut a terme per Samsung. El 72 per cent dels espanyols fan veure saber termes relacionats amb les NNTT i en realitat els desconeixen completament. Els conceptes que més costen són actualment streaming, cloud i wearable. Més enllà del fet que els espanyols seguim instal·lats en aquesta lògica que ens fa preferir no saber que mostrar la nostra ignorància, tal com afirma el vicepresident corporatiu de Samsung a Espanya, Celestino García, el vocabulari que emprem per nomenar les NNTT és una barrera per a alguns usuaris.

Per Tecnonews / AMIC – AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.