Freqüentment parlem d’eficiència energètica i pensem en grans pressupostos i en grans infraestructures. No obstant això l’eficiència energètica va molt més enllà dels desenvolupaments faraònics. Tal com s’entenen aquests dos conceptes, podem parlar en més ocasions d’una filosofia que d’una pràctica industrial o estatal.

Prova clara d’això són les possibilitats que tenen els ciutadans de a peu a casa d’estalviar energia amb tan sols uns pocs canvis en les seves rutines i en les seves llars.

A continuació enumerem algunes de les formes més senzilles d’estalviar en el dia a dia.

Més enllà de tenir unes finestres amb un aïllament adequat, és interessant pensar en com fem servir les finestres. Obrir les persianes quan és necessari perquè la llum del sol penetri a les habitacions o tancar-les per evitar el fred són alguns exemples de pràctiques que faran que estalviem.

De la mateixa manera també hem de tenir en compte les nostres portes. Si tenen escletxes o si no les tenim adequadament tancades o obertes, estem perdent energia.

En una altra línia és important fixar-nos en els electrodomèstics de la casa ia la qualificació energètica que posseeixen. Sempre que sigui possible és interessant comptar amb aparells indexats amb la lletra A.

Un grau de temperatura pot semblar res però si ho rebaixem a les nostres dutxes o quan netegem els plats, podem estalviar una important quantitat d’energia i diners.

Finalment cal tenir en compte l’anomenat consum fantasma. És important evitar o desconnectar els aparells que tot i no estar en ús segueixen gastant energia.

Per Tecnonews

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada