Com enfortir les cames

cames• Per fer treballar els quàdriceps, isquiotibials i glutis poseu una cama endavant i l’altra cap endarrere de forma que es produeixi una flexió de cames que porti el cos cap el mig i abaix. Feu-ho mantenint sempre l’esquena recta i intentant que el genoll de la cama de davant no sobrepassi la punta del peu, ja que sinó tot el pes cauria sobre el genoll i us podríeu fer mal a l’articulació. El pes ha d’anar sempre cap a la meitat i amb l’ajuda del cos torneu a pujar. És possible que us costi trobar l’equilibri al començament, per això podeu ajudar-vos d’una paret on recolzar-vos mentre pugeu i baixeu.

• Per treballar els bessons, recolzeu-vos en una paret i pugeu i baixeu els talons. Si ho feu a dalt d’un esgraó l’exercici serà més intens.

• Estireu-vos al terra amb les mans cap amunt i als costats del cos. Contraieu l’abdomen, separeu les cames en forma de V i torneu-les a ajuntar. Per a intensificar l’exercici us podeu col·locar uns pesos als turmells.

• Per treballar la part lateral, treballeu glutis mig i glutis menor, per això, estirats al terra de costat baixeu i pugeu una cama.

Per Redacció / Tot Sant Cugat