Com eliminar els paràsits en gossos

Veterinari mirant un gos per si té paràsits (@user18526052 - Freepiks)
Veterinari mirant un gos per si té paràsits (@user18526052 – Freepiks)

Els gossos poden contreure paràsits de diverses fonts i de molts tipus diferents: puces, paparres… Aquests molests insectes no sols poden causar incomoditat a la teva mascota, sinó que també poden ser perillosos per a la seva salut.

Afortunadament, existeixen diversos tractaments i productes eficaços per a combatre’ls, així com una sèrie de mesures preventives que pots prendre per a evitar que el teu gos els contregui.

1. Parla amb el teu veterinari.
Un professional especialitzat en salut canina podrà prescriure la millor medicació per al teu gos en funció de les seves necessitats individuals.

2. Utilitza productes antiparasitaris adequats.
Aquests es poden adquirir amb recepta d’un veterinari, o sense, i existeixen diferents formes en les quals es poden administrar: esprai, loció…
Alguns d’aquests productes estan dissenyats específicament per a paràsits externs, mentre que uns altres tracten paràsits tant de l’interior com de l’exterior de l’organisme. Això sí, és important llegir les instruccions atentament i aplicar el producte de la forma indicada.

3. Mantingues la casa neta.
La neteja a casa és una altra forma molt efectiva de combatre els paràsits en gossos. És important que rentis amb freqüència tota la roba de llit i les joguines de la teva mascota, així com el terra i els mobles.

4. Neteja el teu gos amb regularitat.
Per a ajudar a eliminar les puces o paparres que pugui haver-hi en el seu pelatge, assegura’t de mantenir una higiene impecable en la teva mascota. En aquest sentit, una de les millors opcions és usar un xampú antipuces i antipaparres de bona reputació que sigui segur.

5- Mantingues al teu gos allunyat d’altres que puguin tenir paràsits.
Abans de deixar que el teu gos es relacioni amb altres amics peluts, assegura’t que estiguin lliures de paràsits. En cas contrari, és molt probable que la teva mascota també acabi contaminat.Per animalmascota.com 

TOTES LES NOTÍCIES