Com el Big Data i els smartphones poden ser revolucionaris per a la medicina

big data

El veritable futur no es troba en dispositius intel·ligents que es vesteixen o en smartphones d’última generació, la veritable revolució, amb tot el que aquesta paraula comporta, es troba en l’anomenat Big Data.

De la mateixa manera en què aquesta tecnologia d’emmagatzematge massiu de dades i estudi dels mateixos pot suposar un avanç per a la humanitat, també pot ser una enorme condemna, mentre que analitzem els éssers humans segons estadístiques.

En el cas que ens ocupa estaríem en el primer dels grups.

Segons la doctora fundadora del Center of Body Computing de la Universitat del Sud Califòrnia, Leslie Saxon, els dispositius mòbils d’última generació, mentre que perfeccionin els seus sistemes d’anàlisi del cos, poden suposar un avanç per a la medicina.

El Touch ID d’Apple o el sensor de Samsung que monitoritza els batecs del cor podrien, combinats amb el Big Data, aportar valuosa informació mèdica.

Tal i com assenyala la doctora, consultem una mitjana de 150 vegades al dia els nostres telèfons mòbils. Si cada vegada que ho féssim, el telèfon intel·ligent enviés una informació a un banc de dades especialitzat en medicina, això a la llarga podria resultar una important aportació per a realitzar estudis sobre la població i sobre les possibilitats que malalties com l’Ebola es propaguin i en quines zones poden fer-ho.

No queda molt per arribar al punt de què la doctora Saxon parla, però primer cal polir molts aspectes pel que fa a privacitat es refereix.

Per Tecnonews / AMIC – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES