Com cuidar els geranis en dies calorosos

Uns geranis
Millor regals els geranis a primera hora del matí o al vespre (iStock)

Les altes temperatures que s’han patit aquest estiu no són bones per a la nostra salut, però tampoc per a les plantes que necessiten una major cura per a evitar que es marceixin. Parlem avui dels geranis que, tot i que els agrada molt el sol i la calor, en excés pot ser molt nociu per a ells. Com els podem cuidar?

Rega al seu degut temps. És important assegurar-se que la terra està prou humida.

En el matí o en la tarda. Quan el sol està baix, s’evapora menys aigua, i el gerani pot aprofitar millor la humitat.

Directament en les arrels. El millor és subjectar el filtre de la regadora directament entre les plantes, molt prop del sòl, perquè l’aigua arribi on és necessària.

Almenys un got gran per planta. L’objectiu del reg ha de ser xopar la terra. Això s’aconsegueix afegint aproximadament un deu per cent del volum del test en cada reg. Important: Es recomana regar a xarrups.

Bona terra. Un bon compost reté moltes vegades el seu propi pes en aigua i continua sent estructuralment estable gràcies a una proporció equilibrada de porus gruixuts i fins.

El truc de la fertilització. És millor abonar dues vegades per setmana amb la meitat de la dosi d’abonament líquid que una vegada amb la quantitat completa. No aboquis mai abonament líquid en un sòl sec, ja que pot danyar les arrels.

Rega menys! Pots reduir la quantitat de reg traslladant-les a un lloc més ombrejat.

 

Per Decoracionyjardines.com

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES