Després dels àpats nadalencs estrenem nou any, un any carregat de bons propòsits i millors intencions que molts aprofiten per plantejar-se nous projectes que els condueixin a una millora vital. Entre els desitjos més compartits es troben els relacionats amb els hàbits saludables i que es dirigeixen cap a menjar millor o apuntar-se al gimnàs. Comprar una casa, tenir un fill, protegir els nostres éssers estimats, fer el viatge dels nostres somnis, estalviar més, canviar de cotxe, oblidar-se de l’estrès, etc. són altres dels més comuns. Desgraciadament només el 10% dels que s’ho proposen compleixen els seus plans d’Any Nou. No obstant, i com indica el comparatiu d’assegurances Acierto.com, comptar amb una bona pòlissa t’ho posa una mica més fàcil.

Aprimar-se i menjar millor
Així, les xifres indiquen que més de 8 de cada 10 persones es volen aprimar, i que fins ell 60% desitjarien rebre el consell d’un expert. No obstant això, no tots s’assessoren correctament ni inverteixen en aprimar-se. La manca de temps, de coneixements, les llistes d’espera per accedir als especialistes, etcètera, es converteixen en grans impediments. Fins a tal punt que més de la meitat dels interessats s’ha posat a dieta alguna vegada, i el 62% controla les calories que ingereix. Paradoxalment la nostra taxa de sobrepès entre adults supera el 54% i s’estima que s’ha duplicat en les últimes dues dècades.

Deixar de fumar
Deixar de fumar és un altre dels grans clàssics d’aquestes dates; un vici amb el qual el 80% dels fumadors ha intentat lluitar en algun moment. Un ampli percentatge del 58%, segons les dades de Acierto.com, ha fracassat. En aquest punt la importància de l’especialista és clau, i és precisament aquí on entren les assegurances de salut. Sí, perquè tal com apunta Carlos Brüggemann, cofundador del comparador, “algunes asseguradores com Adeslas, Sanitas i DKV, disposen a través de les seves assegurances de salut programes d’ajuda per deixar de fumar i que tracten de conscienciar els pacients i d’inculcar hàbits de vida saludables “. A més i al marge dels beneficis físics, cal tenir en compte l’estalvi que abandonar aquest nociu hàbit comporta. Per exemple, aquells que fumen un paquet al dia, només en 10 anys s’estalviarien fins a 18.000 euros només en cigarrets. Si afegim la despesa en xiclets i pastilles contra el mal alè, blanquejaments i altres, la xifra supera els 23.000 euros.

Fer el viatge dels teus somnis
Viatjar més o fer un viatge somiat es troba també entre la llista de propòsits favorits. No obstant això i posats en matèria, podem trobar-nos davant de certs contratemps com que el cotxe ens deixi tirats a meitat del trajecte, que la companyia aèria extravii el nostre equipatge, etcètera. Precisament d’això es fa càrrec l’assistència en carretera de l’assegurança del cotxe i les pòlisses de viatge (respectivament). Pel que fa a aquesta primera, és important revisar si ens assisteix des del quilòmetre 0, si inclou un vehicle de substitució, el remolc al taller i més.

Pel que fa a les assegurances de viatge, solen responsabilitzar-se de la pèrdua de les maletes, dels vols, del retorn anticipat per una emergència, repatriació per malaltia, retards en els mitjans de transport, assistència sanitària … etc. Sanitas Travel, SegurCaixa Assistència en Viatge, AXA Assistance i l’assegurança de viatge de FIATC són alguns plans interessants que podem contractar. Mapfre també compta amb diverses modalitats destacables i enfocades a diferent públic. Per exemple, compta amb un de temporal de viatge, un estudi-erasmus, excursió i campament, i similars.

Estalviar
Perquè estalviar resulti més senzill, existeixen també les assegurances d’estalvi i les assegurances de vida-estalvi. Aquest primer és un pla d’inversió en què el prenedor va realitzant uns ingressos i rep uns rendiments a mesura que passa el temps; mentre que el segon uneix els avantatges de les assegurances de vida i els plans d’estalvi. Són més flexibles que els dipòsits i permeten recuperar parcialment el capital i paralitzar les aportacions en cas de ser necessari.

Altres propòsits de Cap d’Any
Més enllà dels indicats, altres propòsits per al proper any poden ser els d’esdevenir propietari d’un immoble, tenir un fill, abandonar l’estrès, canviar de cotxe i cuidar més dels nostres en general. Tots ells, de nou, es troben relacionats amb les assegurances.

Tenir un fill: són moltes les asseguradores de salut que inclouen plans de fertilitat i similars. Ara bé, has de saber que, si ja estàs embarassada, la majoria inclouen carències.

Dir adéu a l’estrès: les assegurances de salut permeten accedir a proves diagnòstiques i especialistes en Psiquiatria i Psicologia de forma àgil i ràpida.

Canviar de cotxe: si canvies d’automòbil necessitaràs contractar una assegurança d’acord amb les noves característiques del vehicle. Aquí influeixen nombrosos aspectes més enllà de les teves característiques com a conductor: des de la relació entre la potència i pes de l’automòbil, fins a l’any de matriculació.

Tenir cura més dels teus: contractar una assegurança de vida resultarà clau perquè els teus éssers estimats facin front a tots els imprevistos generats per mort, malaltia o invalidesa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada