Com col·locar l’equipatge

maleter
Maleter. (Foto: www.freepik.es)

Alguns conductors no tenen en compte certes normes de seguretat a l’hora de col·locar l’equipatge al cotxe, cosa que pot causar molts problemes en cas de frenada brusca o accident.

Els objectes més pesants s’han de col·locar a la part més baixa del maleter, s’han d’enganxar al màxim al seient posterior i evitar que es moguin fent servir altres parts de l’equipatge o subjectant-los amb dispositius de subjecció.

A més dels objectes pesants, els objectes més lleugers, com bosses esportives, estoretes de platja, matalassos inflables, etc., s’han de col·locar de manera que omplin els espais entre els objectes més pesants.

S’hauria d’evitar carregar el maleter per sobre de la línia que marquen els respatllers dels seients posteriors, ja que qualsevol cosa col·locada per sobre d’aquesta línia corre el risc de sortir volant cap endavant i ferir els passatgers en cas de frenada brusca.

És important guardar els triangles de seguretat, l’armilla reflectora i el farmaciola de primers auxilis en un lloc fàcilment accessible en qualsevol moment, i no a sota de l’equipatge.

Quan s’ha carregat el cotxe, s’ha d’ajustar la pressió dels pneumàtics. A més, el pes de la part posterior tendeix a aixecar la part davantera del cotxe: per això també s’ha d’ajustar l’alçada dels fars davanters.

 

Per Tot Sant Cugat

TOTES LES NOTÍCIES