Com ajuda una llar intel·ligent amb els nens a casa

Mirant enrere, poques persones imaginaven de quina manera la tecnologia podria vetllar avui dia per la seguretat i el benestar dels nens a la llar, evitant haver d’estar en tot moment pendents d’ells, o col·locant tancaments de seguretat, protectors d’endoll i altres artefactes. Però les noves aplicacions que presten les cases intel·ligents milloren, i molt, aquestes condicions.

Des de Loxone, companyia tecnològica de solucions domòtiques, expliquen que si una smart home aporta nombrosos beneficis als seus usuaris, quan hi ha nens a casa aquests es multipliquen.

Des de l’aspecte de la seguretat, una llar intel·ligent permet realitzar les següents funcions:

  • Desactivació d’endolls: per a aquells que estan accessibles o prop de la zona de jocs, els endolls poden deshabilitar des d’una simple aplicació per evitar que passi el corrent per ells.
  • Alerta d’obertura de finestres: si a l’habitació dels nens hi ha finestres o accés al balcó es pot programar un avís per salti una alarma a l’habitació que es vulgui avisant amb un missatge, per exemple: “Atenció, la finestra de la habitació de la Laura s’ha obert!”.
  • Polsador d’avís: si els nens es queden sols a casa però tenen algun ensurt, o els fa por alguna cosa, poden pressionar un polsador que avisarà directament al mòbil dels seus pares.
  • Bloquejar polsadors: si als més petits els encanta jugar amb els polsadors, encendre i apagar llums, pujar i baixar persianes, activar i desactivar àudios… quan es requereixi es poden desactivar des de l’aplicació de Loxone.
  • Automatització de la coberta de la piscina: en cas de disposar de piscina al jardí amb coberta automatitzada es podrà controlar des del mòbil el seu estat i actuar-hi en qualsevol moment per assegurar-se així que està tapada quan sigui necessari.

Des de l’aspecte del benestar, una llar intel·ligent permet realitzar les següents funcions:

  • Silenci del timbre: ja sigui en el moment de la migdiada o durant la nit, es pot desactivar el so del timbre i si algú truca a la porta la casa ho indicarà mitjançant el parpelleig de llums.
  • Llum de nit: durant les nits, si el nen s’aixeca del llit, els llums guia del passadís i de la seva habitació s’encendran a la intensitat suficient perquè no tingui por i pugui anar al bany o a la recerca dels seus pares. Els polsadors Touch Pure de Loxone porten una llum de balisa adequada també perquè quedi encesa durant la nit i no quedi l’habitació 100% a les fosques.
  • Moment de dormir i aixecar-se: l’àudio pot acompanyar-los en moments clau del dia. Quan és hora de dormir, es pot escollir una llista de reproducció que relaxi als petits mentre se’ls llegeix un conte o se’ls dóna la bona nit. Al matí, una música més activa es reproduirà a l’hora que es vol per començar el dia amb energia.
  • Un bany més relaxant: al bany és interessant poder instal·lar il·luminació de color i jugar amb ella per crear ambients de relax amb llums tènues o càlides. Es pot convertir en un joc més per als petits i al final del bany es quedin encara més tranquils.