Els granets, les imperfeccions al rostre que minen la nostra confiança. Apareixen quan menys ens ho esperem per arruïnar-nos la cita ideal. En aquesta entrada t’expliquem com acabar amb ells…

Abans de començar hem d’aclarir una cosa: no és el mateix tenir granets que un brot d’acne. “Els granets són una petita lesió que es produeix a la superfície de la pell -tal i com ens explica la Marta Gamarra, directora de Formació d’Eve Lom a Espanya-. Quan un porus es bloqueja es produeix una petita infecció que el nostre organisme aconsegueix eliminar fàcilment en forma de gra. No obstant això, l’acne és una malaltia que afecta les glàndules sebàcies. Tots els tipus de pells es poden veure afectades i es deu a una alteració dels bacteris que tenim a la pell que infecten els nostres porus. Pot ser degut a causes hormonals, a problemes alimentaris o un augment d’estrès… La millor manera de tractar-lo és visitar a un dermatòleg perquè ens faci un estudi i ens recomani el millor tractament per eradicar-lo.

T’oferim tres senzills consells per posar els granits a ratlla:

1.- Val més prevenir que curar… Si tenim tendència a l’aparició de granets del que mai hem de descuidar és la neteja. Aquesta seria la primera regla de prevenció. També hem d’evitar productes excessivament grassos com bases de maquillatge que tapin el porus, sobretot les bases que porten moltes silicones.

2.- Mai toquis el granet amb els dits! El primer i més greu error és tractar de “rebentar” el gra amb els nostres dits, sobretot quan es realitza amb les ungles es produeix lesió i inflamació dins de la pell ja no només perquè infectem la ferida que produïm amb els bacteris que tenim a les mans; sinó perquè és molt probable que el pus no surti cap a l’exterior sinó que exploti dins la nostra pell ocasionant una forta lesió inflamatòria i en els casos més extrems una cicatriu.

3.- Posa-li fre i redueix la inflamació. Mai s’han de tocar però el que si podem fer és netejar la pell i aplicar mascaretes sobre el granet que netegin i equilibrin els bacteris i redueixin la inflamació.

Et proposem alguns tractaments cosmètics

Dynaspot, d’Eve Lom. Regula la flora bacteriana, redueix la inflamació i elimina la vermellor. Es tracta d’una avançada fórmula tòpica calmant composta per extractes antisèptics que equilibren acuradament, conté àcid salicílic per ajudar a eliminar les taques sense assecar la pell. Apte per a tot tipus de pells, s’aplica després de netejar la pell i es deixa assecar, també pot utilitzar-se sota el maquillatge. El seu preu: 31 €.

Keracnyl Control, de l’Ducray. Cura facial que controla els punts negres i els barbs afavorint de manera duradora la seva reducció i lluita enfront de les imperfeccions incipients. Desincrusta els porus gràcies a l’associació de l’àcid glicòlic i de l’àcid salicílic i afavoreix la reducció del sèu per l’acció del complex patentat salicilat de zinc / Sabal serrulata. El seu preu: 15 € / 30ml.

Pure Active BB Cream, de Garnier. Per a pells grasses amb imperfeccions. La seva fórmula no comedogénica amb un 2% d’àcid salicílic combat les imperfeccions, mentre els seus pigments minerals aporten un toc de color natural a la pell – La fórmula amb pigments minerals unifica i il·lumina, per a una pell lliure d’imperfeccions a l’instant. Aconsegueix una cobertura natural i translúcida. – Gràcies a aquesta fórmula amb àcid salicílic la pell es renova més fàcilment, ajudant a netejar i exfoliar intensament per a una pell 0 sense imperfeccions.

Stop Spots, d’Ami Iyök. Petit roll-on que pots portar a la bossa i que elimina els barbs, les marques i les vermellors. Actua inhibint totes les etapes de formació de l’acne sense agredir l’equilibri natural i evitant futurs brots. Conté manuka, amb alta concentració de polisacàrids que creen un entorn desfavorable per als bacteris, aconseguint així un poder antibacterià implacable, que s’uneix a les propietats antiinflamatòries i antifúngiques. La combinació d’oli d’arbre del té i cedre crea un complex anti-acné natural, un efectiu regenerador de la pell i un oxigenador de les cèl·lules amb efectes antisèptics i antibacterians. I, juntament amb la llimona i l’àloe vera, contrau els teixits orgànics frenant la producció excedent de greix i aclarint les zones enfosquides pel fotoenvelliment. El seu preu: 60 € / 15ml

Hyséac Pasta SOS, del Uriage. Actua de manera localitzada accelerant el procés de maduració dels grans i elimina de forma ràpida el sèrum del porus obstruït per les impureses. Presenta una textura inspirada en els preparats magistrals. Per al seu ús, es recomana aplicar la pasta a la zona afectada, deixar actuar durant la nit i aclarir al matí. Els resultats són visibles en tan sols dos dies. El seu preu 9,95 € / 15gr

Com acabar amb els grans