La col·laboració, per tercer any consecutiu, entre els alumnes del Cos de Voluntaris per la Natura (CVN) i els usuaris de l’escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell ha donat com a resultat la construcció d’una pèrgola enjardinada que servirà per donar ombra a una zona del pati on els usuaris del centre podran descansar. Aquest dimarts al migdia s’ha inaugurat aquesta estructura, amb la presència dels responsables de l’escola i del comú de la Massana, que han destacat la importància d’aquesta col·laboració i el benefici mutu que suposa per a tots els alumnes. Els quatre joves que han pres part en aquesta edició del CVN han comptat amb la col·laboració d’usuaris de l’escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell per dur a terme els treballs.

El Cos de Voluntaris per la Natura (CVN) ha col·laborat, un any més, amb l’escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell per dur a terme uns treballs de millora al centre. Aquest ha estat el tercer any en què té lloc la col·laboració entre el comú de la Massana i l’escola, i el resultat ha estat una pèrgola enjardinada a un dels patis de l’escola que ha de servir per donar ombra en un punt on els usuaris de l’EENSM poden descansar.

D’aquesta manera, després de les accions que es van dur a terme en els darrers dos anys, consistents en uns horts urbans i la millora dels jardins de l’escola de Meritxell, aquest any es va decidir fer una estructura que pogués donar ombra a una part d’un dels patis del centre. Tal com ha explicat la directora de l’escola, Celine Mandicó, els treballs s’han fet de manera conjunta entre els usuaris de l’escola i els quatre joves que han pres part en aquesta edició del Cos de Voluntaris per la Natura.

Cal recordar que, en el marc d’aquest curs, els joves reben formació tant teòrica com pràctica en matèria de jardineria, ramaderia i treballs forestals, perquè puguin gaudir d’una formació i obrir-se portes al mercat laboral o bé seguir estudiant. Mandicó ha valorat de manera molt positiva aquesta col·laboració, com també ho ha fet el conseller de Medi Ambient del comú de la Massana, Sergi Gueimonde. De la seva banda, el cònsol de la Massana, David Baró, ha posat en relleu que aquest projecte de col·laboració serveix per potenciar “el tracte humà” entre els alumnes del CVN i l’escola Meritxell i també perquè els primers puguin fer pràctiques. A més, ha conclòs, per a l’escola suposa que es puguin fer “coses noves” i millores, també, al centre.

Gueimonde ha recordat que el projecte del Cos de Voluntaris per la Natura s’emmarca ara en el Pla Focus 16-20 del Govern per a la formació i ocupació de joves d’aquesta franja d’edat. En l’edició d’aquest any hi han pres part quatre joves, dels quals un conclourà la formació i s’espera que els altres tres la puguin completar l’any que ve.

L’estructura a l’escola ha estat inaugurada en un acte que ha comptat amb la presència de presentants de l’escola de Meritxell i també del comú de la Massana, a més de la secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll, i de molts dels usuaris del centre.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada