Col·laboració amb l’Observatori Iberoamericà de Desenvolupament Sostenible i Canvi Climàtic de La Rábida

El secretari d’Estat d’Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, i el director de l’Oficina de l’Energia i el canvi climàtic, Carles Miquel, han rebut una delegació de la Diputació de Huelva i de l’Observatori Iberoamericà de Desenvolupament Sostenible i Canvi Climàtic de La Rábida, amb qui han mantingut una reunió de treball per planificar una col·laboració en el marc de la Secretaria Pro Tempore d’Andorra per a la Cimera Iberoamericana.

La representació de la delegació de Huelva ha estat encapçalada pel director de Planificació Estratègica de la Diputació, Jesús M. Díaz, i la responsable tècnica de l’Observatori Iberoamericà i de Desenvolupament Sostenible i Canvi Climàtic, Rosa Castizo. La delegació d’aquest observatori han celebrat la continuïtat del treball al voltant de la sostenibilitat que ha triat Andorra per a la Cimera Iberoamericana que se celebra sota el lema “Innovació per al Desenvolupament Sostenible – Objectiu 2030”.

En la trobada s’ha intercanviat informació sobre l’eix estratègic de medi ambient i s’han acordat les línies de treball que s’han de dur a terme durant la reunió de la Xarxa Iberoamericana d’Oficines del Canvi Climàtic (RIOCC) que se celebrarà el pròxim mes d’octubre al Principat dins del calendari d’actes de la Cimera Iberoamericana del 2020. Andorra i la Diputació de Huelva col·laboraran en l’elaboració del segon informe Iberoamericà de Sostenibilitat i Canvi Climàtic, que es publicarà l’any vinent.

Ambdues delegacions han celebrat que, després de 10 anys, s’hagi inclòs, dins del calendari de la Secretaria Pro Tempore, la reunió de Ministres de Medi Ambient, un fet que impulsa i reforça aquesta temàtica dins de les prioritats de la Conferència Iberoamericana.

Els representants de la delegació onubense també s’han trobat amb el director d’Andorra Innovation Hub, Marc Pons, i la directora d’Iniciativa Actua, Judit Hidalgo que els han exposat el treball que s’està duent a Andorra al voltant de la Innovació aplicada a les polítiques de sostenibilitat.