L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i el director del Centre Associat de la UNED de la capital alturgellenca, Joan Mingorance, han presentat a Berga la col·laboració entre els ajuntaments urgellenc i berguedà per tal que la capital del Berguedà pugui disposar d’una extensió de la UNED.

Actualment, el Centre Associat de la UNED de la Seu d’urgell compta amb alumnat del berguedà, i per aquest motiu s’ha cregut oportú poder recuperar l’extensió que la UNED havia disposat a Berga ja fa set anys enrere. En aquest sentit, l’alcalde de Berga, Juli Gendrau, ha manifestat que “l’objectiu d’aquesta aposta és facilitar l’accés als estudis universitaris a la comarca i per això hem cregut molt oportú tirar endavant aquesta iniciativa”. Per la seva part, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, que ha agraït la implicació de l’Ajuntament de Berga en la recuperació d’aquesta extensió, ha remarcat l’encert i la necessitat d’establir col·laboracions entre municipis: “Cal treballar plegats per acostar el màxim d’iniciatives al nostre territori, i aquesta és una molt bona aposta per tal de sumar recursos”, ha remarcat Batalla.

Amb aquest projecte, a priori Berga disposarà d’un punt d’informació de la UNED a l’àrea d’Educació del consistori berguedà, que oferirà als interessats informació sobre l’oferta d’estudis, ajuda en el procés de matriculació i servei de llibreria. En cas que hi hagués un mínim de 10 alumnes matriculats a algun dels estudis que es poden cursar a través de la UNED, a més a més del punt d’informació es posarien tutor per tal de poder atendre l’alumnat en persona a Berga mateix. Així ho ha detallat el director del Centre Associat de la UNED de la Seu, Joan Mingorance, que ha fet una crida perquè els veïns del berguedà s’animi a estudiar a través de la UNED: “Nosaltres estem oberts a oferir el què els estudiants vulguin i per tant, segons demanda, posaríem tutors de cada disciplina així com també suport tecnològic per facilitar-los l’explicació del funcionament en xarxa”, ha explicat Mingorance.

Joan Mingorance també ha ressaltat els avantatges que ofereix estudiar a la UNED, entre els quals, ha destacat el fet que permet compaginar els estudis amb la vida laboral i la no necessitat de desplaçar-se, sense perdre de vista la qualitat de la docència que s’imparteix. “La UNED és la universitat més gran d’Europa en nombre d’estudiants, i és cert que és una universitat dura, densa però que no disgusta a ningú perquè el nivell que es dóna als alumnes és molt elevat i a més els ofereix un gran ventall d’opcions. Estudiar a la UNED et permet tenir les classes a casa en qualsevol moment del dia”, ha explicat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada