guerra-civil-1L’historiador Climent Miró, amb el suport de l’editorial Efadós, està preparant l’edició d’una recopilació de fotografies antigues de la Seu d’Urgell i Castellciutat. El llibre es publicarà en cinquanta fascicles a partir d’aquesta primavera.

El procés de selecció de les imatges ja està força avançat. Tot i això, encara s’està recopilant fotografies de fons particulars i tothom qui vulgui hi pot fer la seva aportació. Les fotos s’han obtingut tant de l’Arxiu Comarcal com dels arxius familiars. En tots els casos han de ser d’abans de l’any 1970. Les instantànies cedides són digitalitzades i posteriorment retornades als seus propietaris.

L’editorial Efadós està especialitzada en la publicació de llibres sobre la història gràfica de diferents pobles, barris i ciutats d’arreu de Catalunya. A través de la col·lecció ‘L’abans’, fins ara ha publicat en fascicles més d’un centenar de recopilacions d’imatges antigues, que inclouen tots els districtes de Barcelona i capitals de comarca com Ripoll i Berga. En la majoria de casos, les fotos estan datades entre la segona meitat del segle XIX i la primera del segle XX.

Paral·lelament al de la Seu i Castellciutat, també s’està preparant el llibre de fotografies antigues de Puigcerdà.

1 comentari

  1. Molt bona iniciativa, ¡¡¡

Comments are closed.