Clients de BPA amb preferents impugnaran la decisió de l’AREB de deixar les accions sense valor


Una part destacable dels clients de BPA amb preferents impugnaran la decisió de l´AREB de reduir a zero el valor d´aquest producte financer d´alt risc. Consideren que la decisió ha estat un abús. Paral·lelament, al març, altres clients amb preferents de BPA van presentar demandes administratives contra els administradors del banc intervingut perquè no se´ls havia deixat vendre aquest producte.

Les advocades Gemma Martínez i Anna Solé impugnaran la resolució de l’AREB que estableix que el valor de les preferents de BPA és zero. Entenen que és una “resolució tendenciosa” i abusiva i els terminis per presentar la impugnació, fins al 6 de maig, són massa curts. Afegeixen que “una vegada més s’està atropellant una manera flagrant els drets dels clients” . Creuen que això pot ser perjudicial per molts dels seus clients, que són estrangers.

Fa un mes, altres clients van presentar demandes civils contra els administradors del banc perquè no els havien permès vendre les preferents que tenien. En canvi, sí s’havia donat llum verd a vendre altres productes financers de BPA. Es tracta de mitja dotzena de clients amb preferents per valor de 3 milions d´euros.

Per altra banda, Cesar Goyache, conseller delegat de l´AREB, ha informat que Vall Banc emetrà 70 milions d´euros en un producte financer conegut com a bons contingents convertibles, que subscriurà BPA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.