Clavells, pa amb tomàquet i vi per als turistes a Escaldes-Engordany


El Dia del turista, que se celebra cada 25 de juliol, ha protagonitzat els actes de la festa major d´Escaldes-Engordany. Membres d´Unió Proturisme, amb la pubilla i la dama de la parròquia, s´han encarregat d’obsequiar els turistes que hi passejaven.

Antigament els vehicles que circulaven amb matrícula estrangera per l’avinguda Carlemany eren el principal objectiu de la pubilla i l’hereu que s’encarregaven d´oferir moscatell als homes i un clavell a les dones. El coordinador de la Unió Pro-turisme, Pauli Lebeña, explica que “és tradició quan passa algun turista obsequiar-lo amb un regal del país”.

Amb la transformació de l’avinguda en la zona Vivand per a vianants i l’enduriment de la normativa de circulació, la tradició del Dia del turista ha sofert alguna petita variació. La pubilla d’Escaldes-Engordany, Laura Martínez, indica que repartiexen clavells, pa amb tomàquet, vi i propaganda del país. “Repartim una guia de camins de turisme d’Andorra”, diu la dama d’Escaldes-Engordany, Cristel Martín, afegint que “la qüestió és que pugui conèixer bé el país”.

En tot cas el que no s’ha perdut és l’essència d’aquesta festivitat que ha agafat per sorpresa molts dels turistes que passejaven en rebre els obsequis, un petit refrigeri i informació d’interès turística sobre Andorra.

La festa continuarà aquesta tarda amb una pila d’actes. Per als més menuts els espera la festa de l’aigua i xocolatada i els aficionats del ball tenen una cita a les set amb una master class de zumba a l’aire lliure i una ballada de sardanes a la plaça Coprínceps a les vuit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.