Claredat i objectius

Aquesta vegada anirem al gra i parlaré dels objectius a nivell laboral. Claredat i objectius és el que fa falta tenir perquè un pugui desenvolupar el seu treball de forma eficient. Un objectiu possible d’aconseguir amb una definició molt exacta. D’aquesta forma aquell que ha d’aconseguir-ho sap perfectament on arribar.

Claredat quant als premis que s’aconsegueixen per aconseguir-los o les penalitzacions i conseqüències de no fer-ho. I per als mediocres, que passa si tot segueix igual? Poden aparèixer variables en el camí, de fet pràcticament sempre ocorren. L’important perquè existeixi una confiança mútua és complir. Si aquells que persegueixen les metes després no obtenen la recompensa esperada, el resultat és dels pitjors possibles.

Per a l’empresa és fantàstic que es compleixin els objectius marcats. Per a la motivació d’aquells que ho van aconseguir és devastador no rebre el promès. És senzill d’entendre. Exemple: Si al teu fill li dius que per rentar el cotxe li donaràs 5 € i després de fer-ho li deixes anar qualsevol excusa per raonable que sigui i no li dónes el promès, quantes vegades creus que tornarà a permetre les teves excuses en següents ocasions per bones que aquestes siguin? Per tant, objectius clars i recompensa o càstigs complerts. Això sí, es dóna per descomptat que totes dues parts estiguin d’acord en el tracte.

TOTES LES NOTÍCIES