Ciutats solars

L’activista nord-americà Jeremy Rifkin defensa l’aplicació d’energies renovables, com una de les millors formes per crear un gran nombre de llocs de treball. Des del moviment sènior apostem per la creació de ciutats solars, inicialment per al consum de les administracions locals. Posteriorment en l’àmbit de la propietat privada per aconseguir l’autosuficiència energètica, mitjançant el tall de les actuals línies de subministrament, utilitzant en el seu lloc les instal·lacions pròpies autosuficients.

Aquest plantejament, avui dia és completament possible degut a les innovacions tecnològiques, que permeten acumular l’energia generada en noves bateries, amb la suficient capacitat per a la seva utilització en tot tipus d’horari. El que pocs anys enrere requeria inversions importants difícils d’amortitzar, en l’actualitat ha deixat de ser-ho, amb un costos cada vegada més econòmics i assequibles.

L’aberració de la llei actual, promoguda per una classe política al serveis de les companyies elèctriques, penalitzant la lliure utilització de l’energia solar, no trigarà massa en ser abolida. Suposa un clar atemptat als principis bàsics d’una societat democràtica. Ens podríem imaginar una comunitat de propietaris, amb totes les seves finestres amb vidres amb una composició grafítica capaç de recollir energia, a la que caldria afegir la recollida en els terrats, per ser utilitzada de forma comunitària les 24 hores del dia. Algú podria entendre que això no és possible i que hauria de ser penat per les administracions. No tindria peus ni cap.

TOTES LES NOTÍCIES