La candidatura de Ciutadans Compromesos a la Massana, que aspirava a revalidar la majoria, ho ha fet amb una àmplia distància amb l’altra candidatura, la de DA+Independents. La llista encapçalada per David Baró ha obtingut el 77,5% dels vots, és a dir, 1.330, mentre que la llista liderada per Albert Esteve s’ha quedat amb 385 vots, és a dir, un 22,45%. Dels 1.891 vots escrutats, se n’han registrat 146 en blanc i 30 nuls.

Sense sorpreses a la Massana, on la candidatura de l’actual cònsol David Baró partia com a clara favorita. Aquests resultats suposen un increment de vots respecte a les comunals del 2011, en què van obtenir el 48,3% si bé cal tenir en compte que en aquella ocasió hi concorrien tres llistes. Els vots per a Ciutadans Compromesos han crescut un 15% respecte a fa quatre anys, arribant fins al 77,55%.

David Baró i Raul Ferré han arribat al restaurant on es trobava tot l’equip de CC pels volts de les 21.30 hores enmig d’un ambient de molta eufòria. Després de celebrar la victòria amb tot l’equip, Baró ha assegurat que són “uns bons resultats”, que a la vegada exigeixen “que ho sapiguem administrar amb humilitat, que és el tarannà habitual de Ciutadans Compromesos”. També ha promès que assoliran totes les propostes que han anat explicant durant la campanya.

Baró, igual que ja va fer el darrer dia de la campanya, ha tornat a oferir mà estesa a l’oposició, que en aquest cas només estarà formada per un conseller, Albert Esteve. Esteve ha recollit aquesta proposició i ha assegurat que farà una oposició constructiva. Pel que fa als resultats, ha reconegut que s’havien marcat “un objectiu una mica més alt, fins arribar al 25% dels vots”. El percentatge aconseguit ha estat del 22,45%. En qualsevol cas, Esteve ha assegurat que han posat la llavor “per tenir més opcions d’aquí a quatre anys”.

Tornant a CC, Ferré ha manifestat que no esperaven una victòria tan àmplia, però també ha assegurat que es demostra que els massanencs han valorat la feina feta aquests darrers quatre anys, en què “hem ajudat tothom que ha vingut al Comú, sigui del color que sigui, i seguirem igual els propers quatre anys”.

A la vista dels resultats, David Baró i Raül Ferré repetiran com a cònsol major i menor, acompanyats d’Olga Molné, Sergi Balielles, Eva Sansa, Jael Pozo, Josep Maria Garrallà, Natàlia Fanny Cusnir, Sergi Gueimonde,  Francisca Guerrero i Cristina Romero. La corporació la completarà el demòcrata Albert Esteve com a conseller de la minoria.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada