Característiques

El Citroën C4 Picasso es reinventa i reemplaça el model de 2011. Varia quant a dimensions es refereix i és més curt i més baix que la versió que el precedeix.

Es tracta d’un vehicle de cinc places, amb seients individuals al darrere i un volum de maleter de 537 litres. En aquest apartat, el C4 Picasso creix respecte del model anterior més de 30 litres. Aquesta capacitat augmenta si s’avancen els seients del darrere al màxim; de manera que quedaria un volum superior als 600 litres.

A l’interior, ens trobem amb un ampli habitacle, còmode per a allotjar cinc adults, sense més complicacions.

De l’equipament, destaca com a novetat el sistema de visió perifèrica, que inclou quatre càmeres; també el sistema d’estacionament semiautomàtic -el conductor tan sols ha de frenar i d’accelerar-, a més d’un programador de velocitat actiu.

Com a peculiaritat la instrumentació i el sistema de navegació i d’informació, se situa en el plafó central superior i inferior, de manera que el frontal del conductor, per darrere del volant, està lliure.

En definitiva, un habitacle ampli i confortable, en el qual es respira, a més a més, sensació de qualitat.

 

Motor

El Citroën C4 compta amb tres propulsors dièsel i dos a benzina.

Segons versions, la caixa de canvis pot ser manual de cinc velocitats o de sis, o automàtica de sis.

Aquests són els motors dièsel:

· HDi de 90 cavalls: 173 km/h, acceleració en 13 segons, consum mixt de 4,2 litres.

· E-HDi de 92 cavalls: 175 km/h, acceleració en 13,7 segons, consum mixt de 3,8 litres.

· E-HDi de 115 cavall: 189 km/h, acceleració d’11,8 segons i consum de 4 litres.

Motors a benzina:

· VTi de 120 cavalls: 187 km/h, acceleració en 12,3 segons i consum de 6,3 litres.

· THP de 156 cavalls: 209 km/h, acceleracó en 9 segons i 6 litres.

 

Seguretat

A banda d’elements com els coixins de seguretat o els cinturons amb pretensors, el vehicle inclou diversos sistemes com el de detecció d’objectes en angle mort, alerta per canvi involuntari de carril, avís automàtic d’assistència en carretera en cas d’accident.

Un altre dels ginys que contribueixen en la seguretat del vehicle és el radar que, situat en la part frontal, mostra el temps de separació amb el vehicle precedent, alerta sobre el risc de col·lisió i indica perill, amb el tensament del cinturó de seguretat.

Per Tot Granollers / ACPG – Redacció