Citroën C-Elysée

Característiques

Elegància, línies exteriors suaus i ampli interior són algunes de les característiques del Citroën C-Elysée, una berlina de quatre portes, disponible en dos nivells d’equipament: Seduction i Exclusive.

La personalitat del vehicle és patent en el frontal, amb l’ampla graella cromada que integra la imatge de marca.

A l’interior, la gran bassa del Citroën C-Elysée és l’amplitud en totes les places i la gran quantitat d’espais portaobjectes, que faciliten el fet de tenir un espai endreçat.

Aquesta berlina compta també amb un ampli maleter, que té una capacitat de 506 litres. A més a més, sota el maleter hi ha un espai extra amb capacitat per a 20 litres.

 

Motor

Quant a propulsors, el Citroën C-Elysée compta amb dos motors a benzina, de 72 i de 115 cavalls i un dièsel, de 92 cavalls.

Aquest motor dièsel, acredita un consum mixt de 4,1 litres als 100 quilòmetres, amb una velocitat màxima de 180 km/h i una acceleració de 0 a 100 en 11,2 segons.

En benzina, el propulsor de 72 cavalls permet una velocitat punta de 160 km/h, amb una acceleració de 0 a 100 en poc més de 14 segons i un consum mixt de 5,2 litres als 100 km.

L’altre motor a benzina de 115 cavalls aporta una velocitat màxima de 188 km/h, amb una acceleració de 0 a 100 en 9 segons i mig i un consum mitjà de 6,5 litres als 100 km.

En relació amb la caixa de canvis, l’Elysée ofereix una de manual de 5 relacions i una d’automàtica de 4 velocitats.

 

Seguretat

Dins el sistema de seguretat activa, cal parlar de la frenada, amb antibloquejament ABS, que impedeix el bloquejament de les rodes en cas de frenada brusca. També hi ha el giny d’Ajuda a la Frenada d’Urgència (AFU), que té la missió d’amplificar la pressió de la frenada en cas de col•lisió imminent. A la vegada, aquest sistema també encén, automàticament, les llums d’emergència.

El Control Dinàmic d’Estabilitat i els coixins de seguretat frontals i laterals, són altres dels elements de sèrie que s’equipen en aquest Citroën C-Elysée.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció