Cita al Museu amb Maite Luque

Demà dissabte dia 30 d’abril, a les 11,30 h, anem al Museu Casa Rull amb l’artista Maite Luque. És la cinquena cita amb una artista dins el projecte “Una altra mirada és possible” Recerca d’estereotips de gènere dintre l’espai museogràfic Andorrà.

Canviem d’escenari, la Casa Rull, una casa rural benestant de la parròquia de la Massana, a Andorra, que amaga entre els seus murs la història d’unes dones que van desaparèixer amb el pas del temps, dels nostres records i la nostra memòria. Aquesta absència va íntimament lligada a la desaparició del cognom de la família Rull en els descendents dels propietaris de la casa, encara que s’hagi mantingut el nom de la casa. Tothom la coneix com la Casa Rull però el nom es va perdre cap al 1600, quan l’única pubilla es va casar amb l’hereu d’una altra casa.

El cognom va anant desapareixent, ja que el cognom de la dona va darrere del cognom de l’home. A principis del segle XVII encara no existia el segon cognom, fet que va accelerar- ne la desaparició. En aquest cas l’artista ha fet una instal·lació on vol deixar patent que malgrat que la dona sigui fonamental a la llar o a la família i que el nom de “llar” o “casa” sigui femení, en l’àmbit social era totalment absent. Mitjançant els materials emprats i fotografies d’aquestes dones ens mostra, de manera metafòrica i molt poètica, aquesta desaparició i les porta al nostre present.

L’artista ens acompanyarà en un recorregut per la Casa Rull, i ens introduirà en el seu projecte:…Hi varem ser, amb una aportació teatralitzada,  sobre dues dones que van viure a  la Casa Rull.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.