neuLa Comissió Legislativa d’Economia ha aprovat aquest dijous al matí una esmena a la modificació del Codi de circulació que per primer cop inclourà l’obligatorietat de circular amb rodes de contacte o amb cadenes durant el període hivernal, és a dir, de l’1 de novembre al 15 de maig. L’esmena, presentada pel grup demòcrata, preveu que tot i aquesta obligatorietat no s’imposi una sanció econòmica als conductors que no duguin els equipaments en els dies en què les condicions meteorològiques no ho facin necessari.

La consellera general demòcrata Sílvia Calvó ha explicat que ‘aquesta mesura es pren, sobretot, de cara als turistes’. Calvó ha afegit que el fet que sigui obligatori però no se sancioni ‘pot semblar estrany si ho mirem estrictament, però no volíem que es multés a turistes per no portar equipaments en dies assolellats’. En la mateixa línia s’ha manifestat la consellera general del grup mixt Sílvia Bonet, que ha votat a favor d’aquesta esmena perquè ‘no afecti als excursionistes ocasionals que circulin per territori andorrà sense cadenes en dies de bon temps tot i ser hivern’.

L’esmena s’ha aprovat amb els vots del grup demòcrata i el grup mixt, però sense el suport del grup parlamentari socialdemòcrata. El seu president, David Rios, ha explicat que ‘no he pogut votar a favor perquè ara hi haurà una obligació i en canvi no hi haurà ni infracció ni sanció, cosa que és totalment il·lògica’.

La sanció que sí que es mantindrà és la que s’aplicarà a tots els conductors que circulin sense equipaments o rodes d’hivern quan les condicions siguin adverses, és a dir, quan la carretera estigui nevada o gelada. En aquest sentit, Calvó ha matisat que ‘hi estem a favor i aplicarem sancions importants per preservar la seguretat a la carretera’.

Els majors de 70 anys podran mantenir el carnet

La comissió d’aquest dijous també ha servit per aprovar i treballar en la transacció d’altres esmenes presentades pels tres grups parlamentaris, com per exemple la possibilitat de mantenir el carnet de vehicles recreatius més enllà dels 70 anys, que s’ha aprovat per unanimitat.

Pel que fa a la importació de vehicles, la modificació del Codi de circulació preveu que ja no es basi en l’antiguitat dels vehicles sinó en una classificació anomenada Euro i que es fixa en els límits màxims de contaminació. En la mateixa comissió s’ha aprovat una esmena relacionada amb aquesta modificació, que elimina la possibilitat de les administracions de quedar exemptes i poder comprar vehicles més antics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada