conduccio

Abans d’emprendre un viatge a l’hivern en condicions climatològiques adverses, com pluja, neu o boira, és molt important preparar bé el vehicle, omplir el dipòsit de gasolina, així com comprovar el nivell d’anticongelant, el dibuix dels pneumàtics o l’estat dels fars i de les escombretes.

També és necessari portar un joc de cadenes, i haver après a col·locar-les, i una manta per si ens quedem atrapats per la neu. Un cop en marxa, deixeu una distància de seguretat amb el vehicle del davant més gran de l’habitual per tenir temps suficient de reaccionar davant qualsevol incidència a la carretera i poder avisar la resta de vehicles que us segueixen.

Si l’asfalt té trams lliscants convé que conduïu de manera tranquil·la per no perdre el control del vehicle, trepitjant l’accelerador i el fre de forma suau i fent servir marxes llargues en cas que l’adherència dels pneumàtics es redueixi molt.

Si teniu en marxa la calefacció per evitar que els vidres s’entelin, deixeu una mica obertes les finestres perquè l’aire calent us pot provocar una gran somnolència.

Si us sorprèn una nevada i us veieu atrapats per la neu a la carretera cal tenir en compte la possible congelació de les pastilles de fre i convé que aixequeu els parabrises, perquè el pes de la neu els podria trencar.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada