Cinquè or olímpic per a Martin Fourcade amb els relleus mixtos

El biatleta de Font-romeu Martin Fourcade continua fent història i eixamplant el seu bagatge olímpic a PyeongChang 2018. Aquest dimarts el biatleta cerdà s’ha penjat el que ja és el seu tercer or en aquests Jocs, el cinquè si s’hi afegeix els dos que va obtenir a Sotxi 2014. Ha estat amb el triomf a la cursa de relleus mixtos (12 km a la primera part, a nivell femení, i 15 km a la masculina), que ha guanyat amb l’equip francès al costat de Marie Dorin Habert, Anais Bescond i Simon Desthieux.

L’esportista de l’Ski Club Font Romeu, format al Centre d’Alt Rendiment de la població cerdana, ha liderat la victòria gala ja que ha fet l’últim relleu. Fins a la tercera volta el lideratge se l’han disputat Alemanya i Itàlia, però després de començar el quart i últim torn, Fourcade ha pres la iniciativa i ha donat la victòria a França amb un temps total d’1h08min34s3, uns 20 segons per davant de Noruega, que ha estat finalment qui s’ha emportat la plata. El bronze, a 26 segons de distància, ha estat per a Itàlia.

Set medalles

Amb aquest nou podi, Martin Fourcade ha incrementat encara més la seva popularitat, atès que s’ha convertit en l’olímpic amb més medalles d’or a PyeongChang i en l’esportista de l’equip francès amb més medalles en uns Jocs Olímpics, tant d’estiu com d’hivern: 5 ors i 2 plates, a més a més de dos diplomes olímpics per un 5è i un 8è lloc a les altres proves d’enguany.

El biatleta pirinenc també ha esdevingut l’atleta gal amb més títols olímpics individuals, fruit dels dos ors obtinguts a Sotxi 2014 i els altres dos assolits a PyeongChang. Cal recordar que tot just 48 hores abans, diumenge, també va vèncer a la cursa de sortida en massa, en la seva primera victòria olímpica en aquesta modalitat.