Cinema: Gangster Squad

Gangster Squad. Ruben Fleischer. EUA. 2012

L’argument:

 

El mafiós Mickey Cohen porta la batuta de la ciutat de Los Angeles. Ho fa amb la protecció dels seus mafiosos però també de la policia i dels polítics. Un grup secret d’agents de la llei, però, s’uneix per intentar recuperar la ciutat de les mans de Cohen.{youtube media=7IlczGgH0IA}

 

Diagnòstic:

Una història clàssica de gàngsters amb una violència representada a l’estil actual i una unió d’estrelles de sempre, noves i de provada eficàcia. Un còctel perfecte? Doncs no. Començarem per la trama. Desaprofitada. La història de com un grup clandestí de policies derroca el gàngster que domina la seva ciutat podria donar per una trama plena de girs imprevistos i morts sorpresa. El que trobem, però, són tots els tòpics del gènere amb uns personatges plans i estereotipats menys desenvolupats que els d’un spaghetti western. Alguns detalls com la relació de Josh Brolin amb la seva dona -Mireille Enos- tenen frescor i vertadera modernitat en un context gris.

Els actors. No tenen gaire amb què treballar. Brolin fent de Brolin, Gosling fent de Gosling i Emma Stone demostrant que ‘femme fatale amb bon cor’ també està al seu repertori. Un altre tema és Sean Penn. Exagerat des de la interpretació fins el maquillatge, sembla un dels dolents de cintes exagerades com Sin City o Dick Tracy.Aquest Gangster Squad sembla no saber a quin tipus de cinta de gàngsters vol pertànyer. A mig camí entre l’exageració -la sang i el fetge- i el classicisme, el que acaba provocant és una sensació de que li ha faltat alguna cosa. Unes peces de puzzle que encaixen però que, un cop unides, no ensenyen gran cosa. Hi ha coses més interessants a la cartellera.

Per Albert R. Dot / El Tot Mataró i Maresme · Cugat Comas

TOTES LES NOTÍCIES