cinemes-guiHeli explica la història d’un remot poble on la població es troba dividida amb dues úniques possibilitats per guanyar-se la vida: treballar en una ensambladora d’automòbils a un lloc mediocre en què no podran aspirar a molt més, o treballar per al càrtel de drogues de la regió. Una elecció complicada entre la seguretat sense pretensions, i viure de manera folgada sabent que en qualsevol moment tot pot acabar.

Amat Escalante construeix un retrat cru, amb actors no professionals, un relat sobre la convivència quotidiana amb la violència que genera el narcotràfic en un racó de Mèxic. L’estil sec que el caracteritza amb una fotografia desbullada que manté la seva tirada per imatges brutals. La qüestió del mal és essencial per entendre una societat com la mexicana, en què la vida ha deixat de tenir valor, on la joventut viu sense esperança de futur i en què la corrupció social i política no fan res més que estendre la desconfiança absoluta sobre tot valor positiu que ens ajudi a creure en la bondat.

Premis:

2013: Festival de Cannes: Millor director

2013: Festival de l’Havana: Millor pel·lícula

Amat Escalante és un cineasta que ha rodat tres llargmetratges marcats per la presència de la violència i per un desig de retratar el cor d’una societat malalta. En les primeres pel•lícules va situar-se al costat del corrent encapçalat per Carlos Reygadas destinat a introduir nous models estilístics dins el cinema mexicà.

Aquesta setmana, estava programada la pel·lícula Nacer de Jorge Caballero, guanyadora del 19è festival de cinema independent de Barcelona. Però com el seu director estarà tot el mes en un festival de cinema a Colòmbia i volem que ens presenti la pel·lícula,la projectarem el trimestre vinent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada