Cinca vol negociar la reforma dels complements amb la Plataforma de Funcionaris per agilitzar el procés

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha informat que aquest dimarts es va reunir amb el portaveu de la Plataforma de Funcionaris, Joan Torra, per començar a programar un calendari per abordar la reforma dels complements de jubilació. Cinca ha indicat que intentarà que la negociació es pugui fer a través de la Plataforma i no per separat amb cada sindicat, per agilitzar el procés i perquè més enllà de les especificitats, considera que la reforma afecta a tots els funcionaris per igual. El ministre creu que entre el gener i el febrer ‘hauríem de ser capaços d’avançar i tancar una proposta’.

Jordi Cinca ha anunciat que en breu convocarà una nova ronda de reunions amb tots els sindicats de funcionaris per valorar la possibilitat de reprendre la negociació a través de la Plataforma de Funcionaris, i no per separat amb cada col·lectiu, per tal d’agilitzar i facilitar les converses.

Tot i que ha reconegut que volia tenir tancada la negociació abans de finals d’any, ha recordat que el calendari no és un impediment per allargar-ho sempre i quan hi hagi voluntat de diàleg. En aquest sentit, tot i que no ha concretat una data, creu que entre el gener i el febrer s’hauria de poder constatar que s’ha avançat. A més, el ministre s’ha mostrat convençut ‘que serem capaços d’arribar a un text fruit del consens’.

D’altra banda, Cinca ha dit que el Govern hauria preferit que els bombers acceptessin el decret de reestructuració d’horaris elaborat per la direcció, tot i que es tractava, a diferència de la reforma dels complements, d’una qüestió operativa i no tant política, fruit del treball intern de la direcció dels Bombers.

Finalment, Jordi Cinca ha valorat aquest dimecres el nomenament d’Antoni Riberaygua com a ministre de Presidència. El ministre de Finances i Funció Pública ha assegurat que el cap de Govern no hagués hagut ni d’aclarir que Cinca continua sent el número dos, ‘perquè hi ha qüestions que els fets i el dia a dia ja les demostren’.

En aquest sentit, ha assegurat que tant ell com la resta de ministres ‘rebem amb els braços oberts a Riberaygua perquè el que farà és sumar en aquest equip’. Cinca ha afegit que si bé l’equip actual, que està molt cohesionat, ‘ha demostrat molta dedicació i professionalitat’, ‘és una evidència que el nivell i la transcendència de reformes fa que tota ajuda sigui benvinguda’, i ha assegurat que el nou ministre podrà abordar la reforma de les competències i transferències en profunditat pel fet que estarà suficientment alliberat dels altres dossiers.

TOTES LES NOTÍCIES