cincaEl ministre portaveu, Jordi Cinca, s’ha referit aquest dimecres a la destitució del director de Rtvasa, Francesc Robert, assegurant que la decisió va ser presa pel conjunt del Consell de Ministres i que per tant també és la seva. Sobre el fet que Robert declarés que amb el seu cessament també s’intenta atacar a Cinca, amb qui l’uneix una amistat personal, el ministre considera que és una manera de buscar arguments a la decisió, però troba ‘molt desafortunat’ que Robert vinculi les amistats personals amb les decisions polítiques. ‘Les meves responsabilitats polítiques no tenen res a veure amb les seves responsabilitats professionals i són dos aspectes que no s’han de vincular. El Govern no ho ha fet i penso que tampoc ho hauria de fer ell’, ha conclòs.

Jordi Cinca ha explicat que ell no va assistir al Consell de Ministres extraordinari de dilluns per motius d’agenda, però que el cap de Govern va informar als ministres que no podien prendre-hi part abans de la reunió. Cinca ha evitat opinar sobre la decisió presa, argumentant que als consells de ministres es discuteix tot i després es pren una decisió ‘que és la compartida per tot el Govern’.

El ministre ha afegit que anteriorment sí que tenia coneixement que el cap de Govern estigués valorant el futur de Francesc Robert com a director de RTVA, però no va ser fins el dilluns que el cap de Govern va prendre la decisió de destituir-lo i va informar els ministres.

En canvi, Cinca ha dit que no es fa partícip de les paraules de Robert en què assegurava que amb la destitució també s’ataca a un ministre, referint-se al mateix Cinca. El ministre ha assegurat que ‘si algú té voluntat de desestabilitzar un ministre no tindria cap sentit que ho fes a través d’una tercera persona’, i ha recordat que el director de RTVA ni tan sols està nomenat pel ministre de Finances.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada