El  ministre de Finances, Jordi Cinca, es desplaçarà a París el pròxim 7 de juny per signar el conveni multilateral de l’OCDE d’aplicació de les mesures del Sistema Fiscal Internacional, que preveu l’aplicació de mesures per prevenir l’erosió de la base imposable i el trasllat dels beneficis –els anomenats BEPS–, per evitar així l’evasió fiscal de multinacionals. Tots els països que signin el conveni assumeixen incorporar automàticament aquestes mesures en tots els convenis de doble imposició en vigor, de manera que s’evita que s’hagin de renegociar de nou tots aquests convenis bilaterals i que es retardi l’entrarda en vigor de les mesures.

Jordi Cinca ha explicat que amb la signatura d’aquest conveni multilateral, Andorra, com la resta de països, assumeix que les mesures contra el BEPS –l’erosió de la base imposable i el trasllat dels beneficis– s’incorporin automàticament dins dels convenis de doble imposició ja signats. De fet, el ministre ha reconegut que aquesta qüestió agafa Andorra “molt d’esquitllada”, tenint en compte que els CDI són tots molt recents i que alguns ja incorporen mesures d’aquesta naturalesa. En tot cas, Cinca ha assegurat que amb aquesta signatura agafen el compromís de modificar els ja vigents, si s’escau, i d’incorporar les mesures per a futurs convenis que es puguin negociar.

D’altra banda, més enllà de la signatura d’aquest conveni, el ministre ha recordat que la lluita contra aquestes pràctiques és “un treball d’abast ingent” i que en l’àmbit de l’OCDE s’han acordat un total de catorze mesures diferenciades, algunes de les quals s’hauran d’anar incorporant en la legislació fiscal andorrana. En aquest sentit, Cinca ha indicat que una de les qüestions que ja està molt avançada és l’anàlisi dels quatre règims especials de l’impost de societats, per tal d’adaptar-los a les mesures BEPS. Així, el proper pas serà impulsar les modificacions pertinents per tal que en els propers anys aquests règims especials quedin incorporats dins del mateix impost o es modifiquin per estar dins dels paràmetres de l’OCDE.

ANA

1 comentari

  1. No crec que sigui la persona més adident i oportuna per signar aquest tipus d’acords. Aquest senyor i el govern desconeixen i no conscients de la fama que té el Cinca dins i fora de les nostres fronteres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada