Cinca respon Ubach que ‘hi ha més de valoració política que sindical’ en la demanda d’eleccions anticipades

cincaJordi Cinca ha dit que ‘tinc la sensació que hi ha més de valoració política que sindical’. Responia així el Portaveu del Govern a les dures declaracions del secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, quan aquest matí, en declaracions a l’ANA ha criticat la congelació salarial dels funcionaris i ha demanat eleccions anticipades.

Cinca ha afegit que ‘en aquest país tots ens coneixem i tothom sap on està situat tothom i la seva trajectòria’. Ha dit que quan la persona que fa la valoració ‘és una persona significada i partícip d’una tendència política i que públicament celebrava els resultats electorals no fa massa anys, entenc que estem en l’àmbit de la política’. El Portaveu es referia a les eleccions que va guanyar el 2009 el PS de Jaume Bartumeu.

Jordi Cinca també ha declarat que ‘si hem de fer valoracions sindicals les hem de fer des d’un altre paràmetre i no des del que s’han fet demanant eleccions anticipades’. El ministre s’ha mostrat comprensiu amb els funcionaris i ha dit que ‘estic segur que la majoria dels treballadors públics entenen que hi ha mesures que són equitatives amb el que està passant al nostre entorn i, com a mínim, de la mateixa profunditat com la que està aplicant el sector privat’. Els pressupostos també contemplen la congelació dels sous dels càrrecs polítics i els de confiança.

Només un 15% de pensionistes afectats per la congelació

Pel que fa ala congelació de les pensions per sobre del salari mínim interprofessional, Cinca ha explicat que la mesura tan sols afectarà a un 15% dels pensionistes, ja que el 85% restant estan per sota del llindar establert. El ministre de Finances ha reiterat que aquesta mesura no és nova i que ja formava part dels pressupostos de l’any passat.