El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha valorat, aquest dimecres, els darrers acords presos pels governants dels països de la Unió Europea en la cimera dedicada a la lluita contra l’evasió i el frau fiscal. Cinca ha reiterat un cop més que Andorra ‘no viurà d’esquenes’ a la Unió Europea i als organismes del seu entorn, i que serà proactiva a l’hora de negociar.

Després que els caps d’estat i de govern de la Unió Europea hagin acordat, en la cimera celebrada aquest dimecres, adoptar la revisió de la directiva sobre fiscalitat de l’estalvi abans que acabi l’any, Cinca ha reiterat el posicionament del Govern. En aquest sentit, ha assegurat que participarà en les negociacions amb propostes i explicant ‘la nostra realitat i tot el que hem fet’.

El ministre s’ha mostrat optimista per tota la feina que ha fet Andorra i perquè ‘no crec que hi hagi la voluntat d’ofegar un petit país’ que està treballant en la línia que es demana. Tot i així, ha recordat que també es negociarà per defensar les necessitats d’Andorra.

Pel que fa a l’afectació per a la banca, que representa el 20% del PIB del país segons ha indicat, ha dit que el que s’ha de fer és buscar els mecanismes perquè el sector surti més enfortit i competitiu. De fet, ha recordat que el sector financer andorrà ja s’adapta a les regles d’Europa ja que està present a diversos països de la UE.

En referència al control específic que es vol fer de l’evasió fiscal de les grans multinacionals, Cinca considera que a Andorra no li ha de preocupar particularment perquè ‘no ha legislat per ser un pol d’atracció de societats bústia’. En aquest sentit ha indicat que hi ha països de la UE que s’han de preocupar més per aquest aspecte, ja que Andorra sempre ha volgut atraure empreses i indústries amb producció i que s’instal·lin al país i generin llocs de treball.

El ministre també ha fet referència a l’IRPF, considerant que la proposta que es farà serà acceptable en la línia d’un petit estat i del que fan els països amb menys pressió. De moment, però, no s’ha acabat de tancar el text, ja que aquest es presentarà a mitjans de juny i falten alguns acords per prendre, com per exemple si serà un impost progressiu o no.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada