El ministre portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha reconegut aquest dimecres la complexitat que està tenint l’AREB alhora de trobar corresponsals estrangers que vulguin operar amb Vall Banc, “perquè és l’origen de tot el problema generat el mes de març i és el toc final per assegurar que l’entitat està novament admesa al mercat internacional”. Però aquest no és l’únic factor del qual depèn l’inici de les operacions de l’entitat pont de BPA, ja que aquest fet no es produirà fins que no estigui tancada la seva venda, per evitar una pèrdua de recursos i que el valor de l’entitat disminueixi. Precisament, sobre el procés de venda, el ministre ha indicat que en aquests moments les vuit entitats interessades estan analitzant les dades de l’entitat fruit de l’informe elaborat per PricewaterhouseCoopers, i que l’AREB està a l’espera que aquestes puguin fer una oferta en ferm. Per tot plegat, Cinca no ha volgut avançar quan es preveu poder culminar el procés de resolució de BPA i, a més, ha recordat que si no hi ha cap comprador, caldrà optar per la liquidació, ja prevista en la Llei de resolució d’entitats bancàries.

Tot i que fa unes setmanes el ministre portaveu va anunciar que l’entitat pont de BPA, Vall Banc, podria començar a operar durant la segona quinzena de gener, aquest dimecres ha matisat aquest termini assegurant que durant aquest mes s’acabarà d’enllestir l’estructura de l’entitat i les relacions amb els operadors (corresponsals, targetes, contracte de SWIFT…) i que posteriorment serà l’AREB la que determinarà quan pot començar a operar, una decisió que ha d’estar lligada a la venda del banc, per evitar que el valor de l’entitat minvi per la pèrdua de clients i de dipòsits.

Jordi Cinca ha reconegut també que el procés per aconseguir els corresponsals internacionals és complex, i ha assegurat que és lògic que sigui el pas final perquè “els corresponsals s’acabaran pronunciant quan sàpiguen quins recursos gestionats i quins clients han passat a Vall Banc i quines garanties hi ha que aquests fons no estan afectats per tot el que posava en relleu la nota del FinCEN”. De fet, ha assegurat que aquest pas permetrà que l’entitat “estigui novament admesa al mercat internacional”. Per tant, es tracta d’una garantia per als possibles compradors, ja que assegura que tots els fons que passin a l’entitat pont són lícits i no comportaran cap problema a l’entitat que l’adquireixi.

Pel que fa al procés de venda, que es troba en la segona fase, el ministre ha indicat que en aquest moment les vuit entitats interessades estan analitzant les dades de l’entitat i que, posteriorment, si ho creuen oportú, faran una oferta en ferm. Finalment, Cinca ha recordat que si no s’aconsegueix cap comprador, la Llei aprovada l’abril de l’any passat ja preveu la via de la liquidació.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada