cincaEl ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha mostrat la seva preferència per què els actius lícits de BPA siguin adquirits per una entitat bancària estrangera que vingui a establir-se al Principat. Ha remarcat que aquesta seria la seva preferència “si em donessin a triar”, tot i deixar clar que el fet que si aquests actius se’ls quedés el mateix sistema bancari andorrà tampoc seria negatiu. Tot plegat ho ha dit durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, aquest dimecres a la tarda, on també ha assegurat que tot apunta que l’empresa Pricewaterhouse Coopers tindrà enllestit a finals d’aquesta setmana el mostreig d’un nombre determinat de comptes corrents de BPA, per tal que l’AREB pugui començar ja la setmana que ve a “dibuixar una possible solució” per a l’entitat.

Cinca considera que la millor opció seria que un banc estranger adquirís el banc pont que s’ha de crear amb els comptes lícits de BPA. El ministre ha assegurat que “si em donessin a triar, em decantaria per aquesta opció”, ja que “em sembla que seria un element més de visibilitat i internacionalització de la plaça financera andorrana”. A més, ha afegit, “seria una confirmació des de fora que tot el procés que s’ha fet és idoni i, per tant, que es pot confiar plenament en què tot allò que hagi passat al banc pont és absolutament lícit i no ha de fer patir a ningú”.

Cinca, però, ha afegit que “per resoldre el problema puntual de BPA, també seria bona una solució feta des d’una entitat local o articulada pel conjunt d’entitats locals”. En tot cas, el que sí que ha deixat clar és que el Govern no contempla que el banc pont acabi esdevenint una nova entitat bancària que senzillament canvïi de nom.

Durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Cinca també ha assegurat que PricewaterhousCoopers enllestirà aquesta setmana el mostreig que està fent amb un nombre determinat de comptes. Amb la informació que n’obtindrà, ha assegurat que la setmana que ve l’AREB ja tindrà “una idea general de la situació” i podrà començar a dissenyar quina solució es dóna a BPA.

A banda d’aquest mostreig, però, Cinca ha deixat clar que se seguirà “cridant a més clients” per tal de destriar els fons lícits dels il·lícits, ja que “el Govern vol que el resultat sigui reconegut, acceptat i que permeti desbloquejar la situació dels comptes lícits”.

Pel que fa a la comissió especial proposada per Liberals d’Andorra en relació a l’afer BPA, Cinca ha assegurat que és “una proposta força encertada”, ja que no va en la línia de “mirar enrere” i intentar que el debat sigui més “polític” que “tècnic”, en al·lusió a la proposta del PS de crear una comissió d’enquesta.

D’altra banda, el ministre també ha rebatut les acusacions “d’improvisació” llançades aquest dimecres al matí per part dels mateixos liberals, i ha assegurat que “s’està seguint el full de ruta” establert.

Text i foto: ANA

 

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada