Cinca no veu ‘cap incompatibilitat’ en l’adjudicació de l’estudi de la CASS a Patrigest

El ministre portaveu Jordi Cinca ha manifestat aquest dimecres que no veu ‘cap incompatibilitat’ en l’adjudicació de l’estudi de la Caixa Andorrana de Seguretat Social a Patrigest, com ha criticat el PS. D’una banda, en relació als terminis i els tràmits de l’adjudicació, Cinca ha defensat que la CASS ha realitzat tot el procés d’acord amb la llei de contractació pública. De l’altra, pel que fa a un possible conflicte d’interessos pel fet de tractar-se d’un grup assegurador, el ministre ha afirmat que es tracta de treballs tècnics que ‘donen poc joc a poder fer aportacions més enllà de les que estrictament s’han de fer des de la vessant matemàtica’.

Davant la crítica feta pel grup parlamentari socialdemòcrata assenyalant que l’adjudicació de l’estudi de la CASS a Patrigest és irregular i incompatible pel fet de poder tenir interessos privats en la modificació del sistema de pensions, el ministre portaveu Jordi Cinca ha aclarit aquest dimecres els objectius de la demanda de la parapública.

Cinca ha dit que l’empresa havia d’elaborar una eina que permeti ser més autosuficient a la CASS per poder fer projeccions sobre l’evolució dels fons de jubilació, desenvolupar el programari necessari per fer els càlculs d’aquestes projeccions i que permeti fer simulacions sobre qualsevol mesura que en un moment la CASS volgués prendre o analitzar.

A més, el plec també estableix que cal fer un estudi actuarial que doni continuïtat al que es va fer el 2008 i el 2009, una acció que el ministre ha recordat que cal realitzar perquè així ho marca la llei.

És en aquest context d’on sorgeixen les propostes de Patrigest que, segons Cinca, són treballs tècnics que permeten fer poques aportacions ‘més enllà de les que estrictament s’han de fer des de la vessant matemàtica’. ‘Has de definir els preceptes des d’on fas l’estudi actuarial i és pura matemàtica’, ha afegit.

El ministre ha recordat que ja es va trametre al PS un informe de la CASS amb possibles mesures a aplicar en una possible reforma de la Seguretat Social i ha considerat que és tasca de la parapública estar en procés de reflexió constant sobre la viabilitat del model. Així, quantificar les mesures que es podrien aplicar en un futur també forma part de l’encàrrec i és el motiu pel qual es demana desenvolupar aquesta eina, ha dit.

Pel que fa al sistema d’adjudicació, Cinca ha exposat que s’ha seguit el procediment legalment establert de demanar a tres empreses capacitades les seves ofertes i que finalment una complia amb els requisits previstos al plec de condicions. Segons el ministre portaveu, tot s’ha fet d’acord amb la llei de la contractació pública i per tant ha indicat que no entén massa bé a què responen les acusacions dels socialdemòcrates.

4 comentaris

  1. Monitor Group, la rebaixa de la cessió del 15%, CDI que deixen el país despullat, augment de salaris dels cònsols, regalar territori andorrà a França, adjudicacions a dit, Patapou, Poliesportiu de l’Aldosa, CTRASA, RTVA i la manutenció directa d’Ordino Studios o el lloguer al senyor Vila a canvi del control dels mitjans de comunicació, obra pública atorgada a dit (manteniment de túnels i reasfaltat innecessari), pèrdua dels fons de jubilació dels funcionaris, el director de la cass animant als cotitzants a contractar assegurances privades. I TOTA l’herència lliberal corresponent. Que més us fa falta? Veure aquesta gent fotent foc a la Casa de la Vall? Us els heu de trobar a casa agredint als vostres fills perquè mostreu algun tipus de reacció?

  2. En aquest país tot és normal? Sou pitjors que els lliberals!

  3. D’alguna manera s’han de retornar la finançació i les difamacions durant la campanya electoral.

  4. Patrigest és una empresa vinculada a Crèdit Andorrà. El ministre Cinca és un empleat en excedència de Crèdit Andorrà. Tot entès, sense comentaris…

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES