Andorra no tem ser una víctima col·lateral del conflicte existent entre el Govern espanyol i el català per l’independentisme. D’aquesta manera s’ha manifestat el ministre portaveu, Jordi Cinca, a les preguntes de si Andorra pot acabar sent una víctima en aquest afer, després que el nom del Principat hagi sortit en les converses entre Jorge Fernández Díaz i i el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso. Així, Cinca ha manifestat que no creu que Espanya vulgui “cap mal ni cap perjudici” a Andorra i ha reiterat la cooperació del país en tots aquells casos en què s’ha requerit. Precisament sobre aquesta col·laboració i en relació a la notícia que una màfia russa desmantellada a Tarragona blanquejaria diners a Andorra, el ministre ha destacat que encara no han rebut cap comissió rogatòria al respecte i que Andorra a l’igual que altres països no està lliure que hi hagi persones que vulguin dur a terme pràctiques il·legals, tot i l’aposta per la col·laboració i els mecanismes i les mesures legals que s’han impulsat per la lluita contra aquestes pràctiques.

No hi ha cap temor a ser una víctima col·lateral del conflicte entre els governs espanyol i català per la independència. D’aquesta manera s’ha manifestat el ministre portaveu, Jordi Cinca, en relació a les preguntes dels mitjans de comunicació sobre el fet que Andorra hagi sortit aquests dies en les converses entre Jorge Fernández Díaz i i el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso.

Cinca ha dit que el que han de pressuposar des del Govern és que “tothom actua dins el que marca la llei” i que Espanya, que és un bon veí, tal com ha remarcat, no li vol “cap mal ni perjudici” a Andorra. Així, ha manifestat que es tracta d’una situació interna, prou “complexa” perquè ell tingui “res a comentar” i ha afegit que en tot cas, Andorra facilita la seva col·laboració en tots aquells casos en què se li demana.

Precisament i sobre aquesta cooperació, ha destacat que arran del desmantellament d’una màfia russa a Tarragona que suposadament blanquejava diners a Andorra, no hi ha encara cap comissió rogatòria al respecte i que quan arribi, en tot cas, es tramitarà. Cinca ha reiterat que Andorra ha fet una aposta per la cooperació internacional i la transparència i que malgrat s’han posat en marxa mecanismes i mesures legals per perseguir els delictes això no fa que s’estigui “alliberat” que hi hagi gent que vulgui aprofitar el país per blanquejar diners.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada